09/02/11 10:40
(http://www.azcheta.com/)

“81-вата миля” на Стивън Кинг безплатна за най-големите фенове и само в електронен вариант

С иновативна кампания и нетрадиционно издателско решение се появи на пазара най-новият разказ на Краля на трилъра Стивън Кинг - “81-вата миля” (Mile 81). Ползвайки услугите на платформата за измерване на онлайн влиянието Klout, издателят на Кинг избра най-верните фенове на автора в социалните мрежи, които имаха възможността да получат безплатно новия разказ седмица преди официалното му публикуване.

В рамките на тази една седмица всички, получили ексклузивно електронната книга, имаха възможност да споделят впечатленията си от проченетеното със своите контакти в социалните мрежи, както и да предоставят на един свой приятел да прочете също разказа на своя компюър или на електронен четец.

Влиянието и контактите в социалните мрежи са с нарастващо значение и важност за издателския бранш”, заявява Сюзан Молдоу, изпълнителен вицепрезидент и издател в Scribner. “Klout е пионер в достигането на целеви лидери на мнение, затова и бяхме развълнувани да работим задено за промоцията на този разтърсващ разказ от Стивън Кинг, както и да промотираме предстоящия му роман 11/22/63”, допълва Молудоу.

Ползваният за кампанията сайт Klout е платформа, която предлага измерване на влиянието в различните социални мрежи. Алгоритъмът на изчисленията за влиянето на всеки отделен човек се определя от размера на мрежите, качеството и влиянието на хората в неговата контакт листа, както и от взаимодействията им с информацията, която той генерира или споделя.

Разказът “81-вата миля” вече може да се намери единствено в платформите за продажба на електронни книги на цена $2,99 и не се планира да бъде публикувана в книжен вариант. За сметка на това всички, закупили изданието, имат възможността да получат предварително откъс от дългоочаквания роман на Кинг - 11/22/63”, планиран за 8 ноември, съобщават от издателство Scribner.

Разгледай книгите на Стивън Кинг в "Книга за теб" и избери заглавие за себе си или за подарък.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване