09/02/11 12:22
(http://komitata.blogspot.com)

Светът става едно все по-хубаво място

Мислите, че се шегувам? Напротив, светът наистина е по-хубаво място след като вчерашният 01 септември мина напълно незабелязано. Даже и сега не всеки от вас се сеща, че освен Ден на либийската революция (тази, на Кадафи, не най-новата), 01 септември е първият ден на Втората световна война, денят, в който хитлерова Германия с пълната подкрепа на сталиновия СССР нахлува в Полша през 1939 г.

Съюзническата операция завършва с подходящ парад на територията на „бивша Полша“ (официалният съветски термин) в град Брест:





Допреди 15-20 години датата щеше гръмко да бъде отбелязана от всички вестници и телевизии, а днес за нея се сещаме само аз и други любители-маниаци-историци ;)

Наистина много вода е изтекла оттогава, а днес ми е много забавно да гледам как тогавшните съюзници СССР и Германия са меко казано в напълно обърнати роли.

Долният демотиватор свалих от един руски сталинистко-комунистически сайт. Забележете презрително-расисткото отношение към бившия съюзник:

Очевидно, сталиновият СССР и днешните комунисти са по-добри в арийските начинания, иначе защо е този презрителен тон?


А като си помисля, че имам колеги, които не знаят къде точно е бил Мавзолеят :) Хубав свят, хубави хора – светът наистина постепенно става по-хубаво място :)

За пръв път видяно при Вени

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване