09/13/11 15:36
(http://komitata.blogspot.com)

Седмица на София с рехав старт

Действаща уверено предизборно по формулата „Хляб и зрелища“, която в днешно време е еволюирала към „Бира и зрелища“, Софийска община ни е организирала седемдневен музикален фестивал, на който попаднах за пръв път вчера вечерта, съвсем случайно.

На площад „Батенберг“, точно пред Двореца, паркингът е превърнат в дансинг и пейки за публиката, а отстрани е пълно с гостоприемни шатрички с бира, безалкохолни и разни неща за хапване.

Енергичната група (доста добра, между другото), която заварихме на сцената се казва Mango Duende


Публиката беше рехава и не особено ентусиазирана, което беше жалко, защото групата се стараеше.


Но, имаше и ентусиасти.

След това направиха заря


А след една доста проточила се пауза, през която ентусиазираният водещ от БГ радио твърдеше, че ще продължи „няколко минути“, се появи „Тома с групата си“, които започнаха наистина мнооо яко!




Постепенно отпред се събра публика и ми закри гледката. Трябваше да се приближа


И така Томата ги подкара - няколко хубави парчета, после няколко негови, после пак няколко хубави... На една от сериите с негови решихме да си тръгнем.

Очаквам следващите дни всички шатрички и сергийки да работят и да се лее бира като пълноводна река. Малко ми стана жал за прахосаните пари, можеше малко по-добре да ни осведомят, че има такова нещо. Не на всичко бих дошъл, но все пак...

Никъде не открих програма на събитието („Седмица на София“), освен с известно търсене в moto.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване