09/13/11 09:06
(http://www.bivol.bg)

Любимата репортерка на Цветан Цветанов стана говорител на СГС

blaga_georgieva
Снимка "24 часа"

Само няколко дни след като председателката на СГС Владимира Янева заяви, че професионалните отношения с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов нямат нищо общо с факта, че са семейни приятели, тя назначи като говорител на съда "ресорната" репортерка на Цветанов - журналистиката от вестник "24 часа" - Блага Георгиева.

Скандалното в случая е, че в момента тече конкурс за поста, като крайният срок е след няколко седмици. Георгиева е била назначена на поста "до провеждането на конкурс", което е хватка; за да бъде предпочетена при евентуалното наличие на други кандидати.

До този момент Блага Георгиева беше криминален репортер на в. "24 часа". Тя беше изправена пред предизвикателството обективно да отразява работата на МВР и да описва важни моменти от личния живот на вътрешния министър - как сменя памперси на дъщеря си и как е минало кръщенето й.

В няколкото интервюта, които Георгиева е вземала за Цветанов никога не e поставяла на дневен ред въпросите, които бяха повдигнати от съдийското съсловие, в повечето случаи и от самите съдии в СГС към вицепремиера, а дори безкритично го е оставяла да изнася явно неверни факти. Интересно е как точно Блага Георгиева ще успее да излезе от тази си кожа и ще стане "глас" на съда.

Публикувана на 09/13/11 09:06 http://www.bivol.bg/sgs-govoritel.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване