09/14/11 08:53
(http://www.azcheta.com/)

Най-най-най книгите за август

Вече позабравеният отпускарски месец август се оказа много различен от очакваното – въпреки „стереотипа“, че през лятото се четат предимно леки и неангажиращи неща, на първите места по продажби в книжарница „Книга за теб” се оказаха три нехудожествени книги. А зад тях останаха заглавия като „A Dance With Dragons” на Джордж Мартин, която не успя да уплаши читателите с внушителните си размери и това, че е на английски, и „Играта на ангела” на Карлос Руис Сафон, която за първи път успя да победи редовния ни бестелър „Сянката на вятъра”, отново от испанския властелин на словото.

Да видим обаче кои бяха най-продаваните заглавия в твоята лична книжарница през август...

На трето място застава „Властта на хората. Новият маркетинг” на Пламен Русев, която си възвръща позициите от юнската класация. Пред нея се класира „Маверик. История на успеха на най-необикновеното работно място в света” на Рикардо Семлер, която бе съвсем близо, но не успя да детронира първенеца.

И така - новият-стар бестселър на „Книга за теб” е „Стив Джобс – iЛидерът”, която не спира да се радва на вашето внимание, след като и през юли бе убедителен... лидер.

Ако бях написал този текст навреме – пред седмица, да речем, – щях убедено да кажа, че книгата за Джобс се е запътила към трета месечна победа (малка тайна: и в началото на септември тя бе най-търсената книга). Но от няколко дни насам тя има сериозна конкуренция в лицето на „Псевдонауката” на Бен Голдейкър и по всички личи, че в края на месеца ще имаме нов лидер. Или поне аз мисля така, за разлика от Алекс, който все пак си държи на „iЛидерът” като един правоверен фен на Mac :)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване