09/14/11 16:37
(http://www.gorichka.bg/)

Яхни метлата

Инициативата “Моят зелен град” се заема с опазването на природата в големия град за четвърта поредна година.

моят зелен град

Какво сте планували за идната събота (17 септември)? Имаме предложение за вас: Столична община, Българско дружество за защита на птиците, Coca-Cola, ЕКОПАК,  Vesti.bg и Медийна група България ви канят да вземете участие в екологичната и образователна инициатива “Моят зелен град”. През изминалите години  дейностите по почистване и облагородяване бяха само в столицата, но за тази събота “Моят зелен град” организира и почистване на еко-алея “Пътека на здравето” в Банкя и засаждане на дръвчета в парк “Роден кът” в Търговище.

Местата, където може да се включите като доброволци в София са Южния парк - там традиционно се чисти Перловската река, а на пейките в парка ще се удари свежа боя. В езерото на жк. Дружба ще се гмурнат водолази, за да съберат мръсотиите, а вие може да помогнете с почистването на бреговете. “Мир и дружба” царят в едноименния парк в Студентски град, но трябва и малко помощ за да се възвърне и чистота там.

Денят е 17 септември, събота. Старта в различните локации ще бъде даден, както следва:

  • Банкя: 11:00 ч.
  • Южен парк: 14:00ч.
  • Езерото в жк Дружба 15:00ч.
  • Парк “Мир и Дружба” в Студентски град: 15:00ч.

На всички места (без езерото в жк. Дружба) ще има много интересни и забавни открити уроци за деца на тема опазване на околната среда. Така че доведете и тях. Всички необходими материали и пособия са подготвени от организаторите.

Това ще бъде един напълно “зелен” ден, ако след като сте се потрудили здраво в името на “Моят зелен град”, се отправите към кино Одеон на бул. “Патриарх Евтимий” 1 за филма “На ръба” (End of The Line), от седмицата на Горичка Филм Фест.

Публикувана на 09/14/11 16:37 http://blog.gorichka.bg/?p=4650
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване