09/16/11 15:59
(http://www.azcheta.com/)

Прогноза за времето за уикенда: книжни превалявания на Острова

Този уикенд в цялото Обединено кралство ще се наблюдават купесто-книжни превалявания, съобщава Guardian. По инциатива на вестника и като част от съвместния им проект с Observer, кампанията за обмяна на книги BookSwap ще пусне на свобода 15 000 заглавия, които ще се изгубят из Острова в търсене на своя любопитен читател.

От художествена литература и дизайн до детски книжки и наука - от Guardian са събрали хиляди книги от издатели и автори и ще ги разпръснат безплатно из страната. Хартиените изненади ще подканят съблазнително на публични места като гари, кафенета, галерии и музеи.

В мащабния книгообмен може да се включи всеки, достатъчно е само да щампова корицата, която иска да сподели, със специален стикер и да напише послание на следващия щастлив читател. Книгите могат да се проследяват онлайн, като се регистрират в Twitter или на guardian.co.uk/bookswap. От новооткривателите се очаква също активност на сайта с подробности по откриването и впечатлението от случайната си придобивка.

Филмовият критик на Guardian Питър Брадшоу също е дал криле на любима своя книга. “Решавайки какво да четем, случайното откритие е нещо, от което се нуждаем повече,” казва той. “Book Swap е страхотна идея, защото можеш да получиш книга, която е поставена в ръцете ти неведомо, от никъде. Аз избрах романа на Толстой “Хаджи Мурат” от части защото е работа на чист гений и е сравнително кратка. Завиждам на човека, който ще я намери и ще я прочете за първи път.”

Book Swap отваря вратите на шестседмичния книжен сезон на Guardian и Observer, който ще продължи до края на октомври и ще разтвори обятия за много безплатни книги, пътеводители, аудио книги и състезателни раздавания. Кампанията ще започне със свободно сваляне на аудио книгите на Джон льо Каре, а на опашката са се подредили пътеводител на независимите книжари във Великобритания, постер на Дикенс и дискове с детски аудиокнижки по време на седмицата, посветена на най-малките (от 3 до 9 октомври).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване