09/25/11 20:53
(http://greentech-bg.net/)

Еко-опаковка за паста за зъби

Поне веднъж всеки ден вероятно ви прави впечатление, колко неефикасна и неудобна е традиционната опаковка на пастата за зъби. Пластмасовите туби не позволяват да използвате цялото количество и ще се изненадате колко пари в крайна сметка изхвърляте с всяка използвана паста. Никой не си прави труда да отвори опаковката и да използва оставащото в нея количество, така че просто я изхвърляме в кошчето.

Ако опаковката SavePaste на дизайнерите Sang Min Yu и Wong Sang Lee се наложи на пазара, то вече никой не би изхлърлял неизползвано количество паста за зъби в боклука. Това просто и брилянтно решение позволява да се изцеди всяка капка от тубата. Но и има и нещо още по-важно – подобен дизайн би съкратил драматично материалите за опаковка, разходите за транспорт и количеството отпадъци.

В момента всички пасти за зъби се опаковат в картонени кутийки, които се изхвърлят моментално, щом пастата пристигне от щанда в банята. SavePaste-дизайнът не изисква външна опаковка. Това означава, че в транспортните контейнери могат да се съберат много повече туби, като по-този начин се съкращават разходите за транспорт и произтичащото от това замърсяване от транспортни емисии.

Тубата SavePaste позволява да се използва цялото количество паста за зъби в нея, без специални усилия за изтискване или разрязване на тубата. След което просто я изхвърляте за рециклиране. Просто и екологично! Освен това не виждам никакви причини подобни опаковки да не бъдат използвани за ред други продукти като слънцезащитни кремове и друга козметика.

Най-важното за навлизането в масова употреба на всеки нов дизайн е той да бъде максимално близък до вече добре познатото старо.  Така потребителите няма да срещнат сериозни проблеми при използването му.  SavePaste изглежда малко по-различно, но в действителност не би затруднила никого. Следователно може да се очаква по щандовете в недалечно бъдеще.

По материали от: gajitz

Публикувана на 09/25/11 20:53 http://feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/n6ol6P2381I/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване