09/27/11 12:59
(http://nname.org/)

Колко точно е Ромския данък?

Например, за обичайните за циганските семейства пет деца помощите са в размер 480 лв. чисто на месец. Заедно с т.н.”Кратна помощ” и заедно с Енергийната помощ стават около 530 лева чист доход.

Ако обаче уж „трайно безработната” отиде на работа в някоя шивашка фирма – тя ще получи 300 лв.бруто заплата. Веднага тези 300 лв. Ще бъдат приспаднати от помощите, а другия месец тя ще получи вместо 300 лв. бруто, само 235 лв. чисто.

Получава се парадоксът,че в резултат на това, че младата жена-данъкоплатец се е трудила и си е плащала данъчните задължения, тя и нейното семейство ще бъде лишено от 65 лв. Или казано математически, тя цял месец е работила за имагинерните „минус 65 лв.”! Такова нещо може да се измисли само в България!

Как очакваме, че при такива тъпи закони тези маргинални групи ще искат да работят?

Статията съдържа доста факти и е добре да се прочете в подробности.

Значи далновиндните български политици са я докарали до там, да плащат по 500 лева месечни помощи на ромско семейство. Какъв в стимулът тези хора да не живеят в колиба и да изпратят децата си на училищe? След като могат да го карат на хляб и бира и да не правят нищо по цял ден. И мен Държавата да ме храни от 2-3 поколения насам, и аз няма да знам нищо, освен това да чакам на готово и да отварям устата за още.

Колко точно струва тези хора да се лекуват по болниците, имуществото на всички да се охранява от тях, да бъдат задържани, съдени, и хранени в затворите? Цялата работа е следствие от грешно формулирани социални политики и може да се регулира, стига някой по-смел държавник да има смелостта да позатвори кранчето и да понесе недоволството. Но кой политик има файда циганите да не са бедни и гладни, това ще вдигне и цената на гласовете им.

Има цигани и цигани, и онези, които живеят като животни в гетата, тежат на врата и на българите, и на останалите цигани, които са се оправили и си живеят напълно нормално.

Публикувана на 09/27/11 12:59 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/Kmw3opK-jlw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване