10/10/11 09:27
(http://www.azcheta.com/)

За ненужната псевдоконкуренция

По принцип съм докачлив на чест. Казвали са ми, че е характерно за мъж-дева, въпреки че аз лично предпочитам да не оставям нещата в ръцете на звездите. Друга моя черта е, че обичам да работя с хора, които ме вдъхновяват и нямам проблем да ги защитавам, когато знам, че са страхотни. Това ми се случва вече 5 години с екипа на "Аз чета" и ме прави наистина щастлив.

Защо започвам обаче с общи приказки на моята фигура? Заради писмото, което можете да прочетете долу. Нямам угризение за публикуването му, тъй като беше пратено на редакционната ни поща, а и запазвам напълно анонимността на подателя, въпреки че това не е първото странно писмо, което получаваме от него. Мисля, че от отговора ми става ясно защо го пускам и тук, а коментар можете да направите сами...

Здравейте. Бихте ли ми изпратили текста, който е в детския отдел на Столична библиотека? В този текст се самоопределяте за "най-четения сайт за книги в България". Подирих го в сайта Ви, но не го открих, та затова отправям към Вас тази своя молба. Бих желал да направя публично достояние Вашите твърдения, намерения и прочие отвратителни приключения.

[Име], редактор на [сайт за книги]

И моя отговор броени минути по-късно, след неуспешно търсене на въпросната публикация в сайта на Столична библиотека:

Уважаеми г-н ...,

Не разбирам поредния Ви опит за конфронтация, но определения като "отвратителни" ми идват в повече.

Уважавам работата на всички колеги, които правят нещо за литературата в България и нейното развитие, Вашият сайт е сред тях. За четенето има много лесен начин да се провери - публичните броячи, които ползват и двата сайта, последователи в социалните медии от всякакъв тип, големина на екипите и т.н. Смятам, че от позицията, от която ми пишете, можете сам да направите сравнението - аз не държа да изпадам в подробности, които всеки може да види.

Ще се радвам да получа нещо конкретно като послание от Вас, защото наистина не разбирам какво ми казвате в момента.

Поздрави и успешна седмица,

Александър Кръстев
Създател и доскорошен главен редактор на "Аз чета", съосновател на "Книга за теб"

 

И извинявайте за досадата, която вероятно съм предизвикал у вас с тази публикация. Надявам се, че наистина намирате смислени "приключения" с "Аз чета" не само в сайта, но и във всички дейности, които имаме извън интернет.

Успешна седмица на всички! :)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване