10/30/11 10:08
(http://www.stancianegra.com/)

МВР - маша в ръцете на една суетна мутра

„Защо ги пускаш такива като тия на стадиона, Киро?“, попитал Борисов, а в отговор Домусчиев кимнал отрицателно с глава, казвайки: „Не са местни. Сигурно са от София“.

Онзи ден, привърженици на ФК Левски бяха удряни и подритвани на стадиона и из тъмните софийски улици след това. Повод за "екшъна" станаха две знамена, които "органите" не позволиха на агитката да си прибере. Причината обаче е съвсем друга. Преди около месец, момчетата със сини шалчета си позвлоиха да накърнят самолюбието на премиера-слънце, наричайки го публично КУРВА, насред новооткрития стадион в Разград. Иначе разговорливият след рязане на лентички Боко, смотолеви нещо на две-на три и видимо изнервен, отпраши на завает към ложите. Досами него, новоизпеченият футболен бос Кирил Домусчиев наподобяваше препикано мушкато.
В една свободна и демократина държава, освиркването на премиер или президент не води след себе си каквито и да било драматични последици. Най-малкото, всеки сериозен политик е научен да стои над тези неща. В Бойкостан нещата, като винаги, са съвсем различни.

Ето и част от декларацията на "сините" фенове:
Уважаеми дами и господа,
Ден и половина преди изборите, българската полиция преби като животни хора с право на глас в тази държава. Пред невинния поглед на същата тази полиция, само преди седмица депутати от управляващата партия носеха чували с бюлетини и присъстваха на отчитането на протоколите в ОИК – СОФИЯ. Яростен плам в очите на полицаите имаше вчера, когато биеха когото сварят по пътя си. Отново много невинни хора станаха жертва на анонимния полицейски произвол, добре прикрит зад черни маски, закупени от нас – данъкоплатците.

Около 15 минути след края на мача, в СЕКТОР Б група привърженици бяха останали да съберат знамената, телескопите и аудиоуредбата. Това е практика при всеки мач, на всеки стадион, на който играе любимия отбор.

Тази дейност протичаше спокойно до момента, в който двама униформени стъпкаха знамената с кубинки, подобно на съветски войник, който влиза в окупирана територия. Следващото действие на тези двама „герои на полицейската мисъл” бе да арестуват едно от момчетата на пистата. Това стана без никакви причина!

Повече от нормално е да попитаме какво е провокирало този арест. Отговорът се изразяваше в мучене, ръмжене, псуване, блъскане, удари с палки, с щитове, ритници.

Нека всички разберат. Няма как хора, които са привърженици на ЛЕВСКИ да останат и безучастно да наблюдават този произвол. За нас този арест вчера бе провокация, целящ да постигне известните вече тъжни последствия.

Това бе отмъщение заради скандиранията на мача Лудогорец – ЛЕВСКИ, когато свободни хора, в уж свободна държава изразиха мнението си. За нас това бе опит да се съсипе всичко, което ние, като привърженици направихме в последните години. За нас това е размахан полицейски показалец, които ни казва: Не стъпвайте повече по стадионите. Това, разбира се, няма как да се случи.
Публикувана на 10/30/11 10:08 http://www.stancianegra.com/2011/10/blog-post_30.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване