11/01/11 01:09
(http://komitata.blogspot.com)

Зрелищно самоубийство на Google Reader

Убеждавам се, че причината Google да не могат да направят читава социална мрежа е, че въобще не разбират как функционират социалните мрежи и съответно не знаят кое е важно, кое не е и защо хората си губят времето в тях.

Google Reader беше едно грозно патенце, което обаче имаше железни предимства като социална мрежа за хора, които четат и споделят.

Google изневериха на обичая си да въвеждат по еволюционен път само крайно необходими и минималистични промени към продуктите си и се хързулнаха по наклонената плоскост на модното и лъскавото.

След провала на Wave и Buzz, вместо да си извадят поука и да пооправят недоносчето G+, те унищожиха ридъра, за да няма избор потребителят и да ползва насила G+.

Новият Reader е катастрофално по-зле от стария:
– Събира по-малко заглавия на страница;
– Бутонът за споделяне е на много неудобно място (горе вдясно, без връзка с текущия материал);
– Изглежда няма начин да се споделят пълни текстове, а само резюмета;
– Дълго трупаният списък с хора, които следвам и които на своя страна филтрират споделено съдържание е тотално разгромен. Няма как да речем да прегледам само заглавията и първите изречения на споделените неща на Йовко, когато имам време или ми се чете за фотография.
– Няма бутон Like. Бутонът +1 стои като кръпка и не е много как действа.

Добрата новина е, че нишата на най-добрия RSS четец е опразнена за конкуренцията и там бързо могат да се заемат позиции. Favit, спите ли?

Беше:




Стана:


Изглежда, никой не може да носи бремето на успеха си твърде дълго.

Вече знаем и как ще изглежда касапницата с Gmail.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване