11/11/11 14:18
(http://desnite.eu/)

Всеобща катунизация

Интересно, на какво отгоре властта твърди, че за катастрофата в Катуница са отговорни всички, но не и тя? На какво отгоре, след като днес, докато четете това, правоналагащите и контролни органи на същата тази власт се занимават с едно. С производството на нови Катуници.

И медиите са за бой. Всички журналисти имат познати и роднини, а значи – знаят от първа ръка какво се случва, когато се обърнеш към някой български орган. Случва се, че всички чуват следното: „Нищо не можем да направим”. Медиите знаят това, но се правят на дръж ми шапката. В услуга на властта, разбира се. Която пък прави от всички села и градове нови Катуници.

Истината е следната. Във всяко населено място с над стотина човека население има по един Цар Киро – недосегаем, ненаказуем и напълно способен утре да убие. Примерите ги знаете от мястото, в което живеете. Ето ги моите, от последната седмица (в историите долу имената са променени, тъй като те са недосегаеми, но аз не съм).

Мой съселянин наема ниви, сади и отглежда царевица. Разката му се фамилията. Идва време да я прибира, отива на нивата – и какво да види? Някакви хора товарят неговата царевица на каруци. С удоволствие споделят, кой ги е пратил. Който пък, намерен и запитан, какви ги върши, съобщава: „Аз съм Дервишев от Дебелец. Законът за мен не важи, полицията не може да ме пипне”. Така и става.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване