11/27/11 07:11
(http://www.azcheta.com/)

За филмовите звезди и нещата, без които (не) могат

Предполагам, че всички свързвате името Шърли Маклен с киното и ролите й  в емблематични ленти като „Проблемът с Хари” на Хичкок и „Апартаментът”, режисиран от Бен Уайлдър.

Днес Маклейн е вече 77-годишна дама, отдала се на спокойния живот, който никога преди не е имала. И тъй като е разполагала с достатъчно време, за да преживее много и да се наслади на редица удоволствия, актрисата е решила да ни сподели всичко, което се върти в главата й. Ето защо издава книгата „Това, без което (не) мога и други изповеди”.

Звездата ни отвежда на пътешествие из снимките, красящи стената на живота й, за да ни разкрие кои са нещата, които са я направили такава, каквато е днес. И ако мислите, че на страниците се говори само за кино, сериозно грешите.

Естествено, филмовото изкуство заема ключово място, но в живота на Шърли има още толкова много неща, като славата, влиянието, властта, парите, пътешествията, мъжете и приятелите. Не отсъстват и важни теми като политиката и тайния живот на хората, които стоят зад нея, тероризма и страха от оръжията за масово унищожение.

Макар и не много успешно, Маклейн се опитва да докаже, че се е преборила със звездоманията си, че славата не е толкова важен елемент от съществуването й и че предпочита да води по-прост, усамотен живот. В съзнанието на читателите обаче се запечатва образът на успялата жена, която, въпреки годините си, е изпълнена с дух и ентусиазъм. Факт е, че тя никога няма да може да излезе от Холивуд, защото всъщност той е истинският й дом.

Шърли Маклейн е посветила доста голяма част от книгата си на проучванията, които прави, и на разбиранията си за живота след смъртта и прераждането на душата. Тя изказва мнението си по теми като настъпването на края на света на 12 декември 2012 г. и търси отговори на въпроса дали наистина има извънземни и какво трябва да е отношението ни към тях.

Не е нужно да сте ужасно търпеливи, за да прочетете „Това, без което (не) мога и други изповеди”, защото стилът е наистина лек и страниците се изплъзват неусетно. Просто се подгответе да стъпите на една земя, населявана едновременно от известни личности, политици, извънземни и лутащи се човешки души.

Вземи тази книга с отстъпка!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване