11/29/11 11:30
(http://www.bivol.bg)

Прокурор обори теорията за ДНК

dna

През 2011 г. апелативният прокурор на София Вичо Вичев е на път да обърне историята и да обори теорията за ДНК. Това би могло да стане възможно с помощта на петрички хирурзи и рамо от колегите му магистрати.

Историята започва през 2006 г., когато Вичев започва връзка с колежка. Двамата са заедно близо година, като в началото на 2008 г. тя ражда дете. Вичо Вичев отказва да го припознае, което кара младата майка да заведе иск за бащинство пред съда.

Назначената от съда ДНК експертиза сравнява профилите на Вичо Вичев и детето. Тримата експерти са категорични, че става дума за 99.99999999975% вероятност за бащинство.

Пред съда Вичо Вичев представя и епикриза от Медико-дентален център "Доверие" в Петрич от която става ясно, че през лятото на 2006 г. му е била извършена вазактомия.

Не са нужни кой знае какви научни познания, за да твърдим, че няма как и ДНК експертизата и епикризата да са верни, защото се изключват взаимно.

В крайна сметка през май миналата година Софийският градски съд отхвърля иска за бащинството, като се позовава на практиката на ВКС, че андрологичната експертиза взима превес пред тази за съвпадение на ДНК.

Производството обаче стига до втора инстанция – Софийския апелативен съд.

Източник на „Биволъ" разказа (тези дела се гледат при закрити врати), че в хода на процеса било установено, че епикризата, представена от Вичев била оборена от други доказателства и това е мотивирало майката да пусне сигнал до прокуратурата.

В четвъртък, Вичев ще участва в конкурс за втори мандат ръководител на Софийския апелативен съд.

Публикувана на 11/29/11 11:30 http://www.bivol.bg/dnk.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване