12/10/11 10:15
(http://www.azcheta.com/)

Богис, Бънс и Бийн: трима гадняри срещу г-н Фокс

Богис, Бънс и Бийн – три ужасни старчета, поди и зли до мозъка на костите си. Богис, собственикът на хиляди пилета, изяждящ по три на закуска, обяд и вечеря. Бънс, господарят на хиляди патици и гъски, любител на отвратителните понички с гъши дроб. Бийн – притежателят на хиляди пуйки и ябълки, който не яде нищо, но за сметка на това пие ябълков сайдер до припадък. Богис , Бънс и Бийн... Героите на Роалд Дал от книжката „Фантастичният господин Фокс“.

Правилно познахте, те са лошите герои, а сега ще ви разкажа всичко отначало. Тримата ужасни фермери били толкова зли и стиснати, че не давали на никого нищо. За тяхно нещастие обаче в съседство с фермите им живеело семейството на г-н Фокс -  страхотна лисица, баща на четири малки лисиченца. Като всеки примерен баща, и г-н Фокс изхранвал семейството си, а понеже бил изключително ловък, всяка вечер успявал да открадне по нещичко от лошите фермери. Докато един ден…

Богис, Бънс и Бийн решили да отмъстят на г-н Фокс за всички кражби и му устроили засада. Освен прекрасната пухкава опашка на лисицата, никой друг не пострадал, но тримата не се отказали. Докарали багерите и започнала най-великата надпревала на века, достойна за рекорд на Гинес: лисици срещу багери. Кой копае по-бързо? Вие преценете! Горкото лисиче семейство! По някаква щастлива случайност фермерите решиха да спрат и да дебнат около дупката. Твърдо решени да уморят пленниците си от глад и жажда, Богис, Бънс и Бийн опънаха палатките си, запасиха се с храна и зачакаха. Нека си чакат!

Ако си мислите обаче, че г-н Фокс се остави на смъртта просто ей така, сериозно грешите. Невероятно хитрият му план проработи. Какъв е той? Ааа, не, прочетете си сами.

Единствено ще ви кажа, че г-н Фокс е фантастична лисица, много благородна и с невероятен нюх! Идете и разберете сега какво стана и не забравяйте да се включите в „Читателска щафета“. Крайният срок изтече вчера, а ако сте го изпуснали, като утешение елате на литературен клуб в Столична библиотека на 17.12.2011 г. и обсъждайте заедно с останалите любимите си книжки на Роалд Дал Smile

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване