12/15/11 15:00
(http://www.azcheta.com/)

Електронен четец за най-верния фен на Роалд Дал у нас

Почитатели на детския писател от цяла България се събират Столична библиотека в събота

Електронен четец като подарък ще получи най-големият фен на детските книги на писателя Роалд Дал в България. На 17 декември пред повече от 100 деца в Столична библиотека ще бъде изтеглен един късметлия сред участниците в националната кампания за стимулиране на четенето сред децата “Читателска щафета с героите на Роалд Дал”. Краят на кампанията ще бъде отбелязан с последното за годината издание на литературния клуб „Аз чета детски книжки”, където ще бъдат обсъждани заглавия именно на британския автор.

Срещата на клуба ще започне точно в 10:00 ч. в Детския отдел на Столична библиотека. На нея могат да присъстват всички деца и техните родители, които искат да се забавляват и да научат повече за вълшебния свят на Роалд Дал. Празникът ще продължи до 14:00 ч. и ще включва дискусии около книгите на именития писател, викторини с награди, както и забавни игри за участниците. Ще бъде изтеглен и големият победител от “Читателска щафета с героите на Роалд Дал”, който ще получи електронен четец за книги Pocketbook 360 от „Аз чета“ и БГКнига и комплект от 10 книги на писателя. За останалите участници са предвидени специални значки и други награди за най-активните сред тях.

Националната „Читателска щафета с героите на Роалд Дал“ стартира на 13 септември и продължи до 9 декември. Инициативата имаше за цел да стимулира добрите практики за популяризиране на четенето сред децата и към момента се радва на изключителен интерес. В нея се включиха приблизително 350 деца на възраст между 7 и 13 години от цялата страна. Участниците трябваше да прочетат 3 книги от британския автор, да попълнят специална форма за участие и да я изпратят на организаторите по пощата след заверка от библиотекар, учител или родител.

Програмата на отделните сесии на „Аз чета детски книжки – Роалд Дал“:

1. „Матилда“ (начало на сесията – 10:00 часа);

2. „Чарли и шоколадовата фабрика“ и „Чарли и големият стъклен асансьор“ (начало на сесията – 11:15 часа);

3. „Вещиците“ (начало на сесията – 12:30 часа);

4. „Семейство Тъпашки“, „Фантастичният г-н Фокс“, „Вълшебният пръст“ (начало на сесията – 13:45 часа).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване