12/15/11 13:05
(http://ivo.bg/)

Некои съображения за спиране на палежите

Приветствам с две ръце и с част от краката си идеята на партийно- държавното ръководство да се криминализира пренасянето на бензин в бутилки, за да се предотвратят палежите на автомобили, превърнали се във всекинощие в нашата родина.

Защо и с част от краката, ще попитате? Много просто, защото съм с единия крак в затвора. С другия смятам да докуцукам до моя личен склад със запалителни вещества, преди да са ме тикнали в дрънголника за антидържавна, организирана престъпна дейност. Организиран човек съм и си организирам запаси от сух и течен спирт за горене, бутилка с газ ( малка за алтернатива при спиране на тока и голяма за отопление при липса на парно). Освен това, признавам, на няколко места съм скрил със собствените си длани и пръсти кибрит, че и свещи дори, с цел да ги намирам опипом на тъмно. Отпечатъците ми са навсякъде! Ако ме пипнат и ми направят натривки, като нищо ще ми натрият носа като опасен пироман.

Имах идея, след като се замогна от писане в блога, някъде след няколко години спестяване, да си купя…бензинова резачка за дърва за огрев. Но както ще се убедите от предложенията ми, тази престъпна нагласа в болното ми пироманско подсъзнание сама по себе си ще отмре.

Сега разбирам какви престъпни наклонности дремят в мен и се покайвам. Обещавам да се откажа от опасното си противодържавно намерение- спирам да спестявам за резачка. Иначе рискувам да ходя с нея до бензиностанцията ( нали ще е забранено да си нося бензин в бутилка, в бидонче, в буркан, бъчонка, ваза или други потенциални буквално бомбастични средства за осъществяване на палежите). Вече чувам във въображението прокурорския глас да нарежда „пироман, мръсен, на колене – авторитетът на властта ли се готвиш да палиш?!”.

А и самото признание, че имам резачка, веднага ще прати специалните части по петите ми ( и двете ахилесови при такава недвусмислена улика) . То е ясно: който има бензинова резачка, трябва да бъде отрязан като тумор от обществото. Колкото и да обясняваш, не ставаш: бензинова(!) резачка за мирни цели поначало е блъф за прикриване на стаена агресия, подобен на американска система за противоракетна отбрана (уж) срещу Иран.

Като съвестен гражданин смятам да издам на властта селяните ( и онези гадове, гражданята, които имат вили и се подмазват на селячеството за разни продукти). Възползвайки се от предизборното благородство на премиера Борисов, който с правешко-царски жест спаси селяните от акциз върху казаните с домашна ракия, ненаситните производители на джибри варят пърцуца с градуси, на които не бензинът, а и спиртът за горене може да завиди. А как скандираха по кръчмите името Бойково в знак на признателност! Вчера подмазвачи, утре подпалвачи, значи?!

Накрая, да подскажа още една превантивна мярка, която би съвпаднала с благоволението на властта да наложи забрана на пушенето на публични места, след като вече веднъж се беше отметнала от осъществяването на този закон. Явно този път ще стане. Но, за да се предотвратят отмъстителни акции на изнервени пушачи ( видя се, че горят автомобили дори в съседство с полицейски участъци), в закона трябва да се въведе забрана за носене на запалки.

Не искам да политизирам, но предшественикът на министър Цветанов не беше ли известен с прякора „запалката”.? Ехо, Цветанов, събуди се…Скачай в багера и тръгвай да видиш къде е заровено кучето! Някой трябва да я организира тая престъпност, а най-очевидният заподозрян се мотае на свобода.

Иначе правилно сте разбрали разкритието ми: подпалвачите трябва да се търсят между озлобените пушачи и кръчмарите. Бойко ги прелъсти преди изборите с частичната отмяна на вече веднъж гласувания закон срещу цигаротровенето, а сега е на път да ги изостави в неравната битка с вандалщината на непушачите , които с цялото си нахалство не пожелаха да се откажат изцяло от ходенето по ресторанти, кафенета и нощни заведения въпреки вековните опити да бъдат вразумени да си стоят у дома. Кашлят, давят се в цигарения дим, но пак се тикат, скръндзите, за да гълтат безплатно пушилката на съвестните граждани, които са си платили за нея. Ето от такива паразити туберкулозно се задъхва икономиката ни– финансовият Дянков хубаво рече, че у нас мнозинството се състои от лапачи. Време е да посочи с пръст и „гълтачите”.

Идеята ми е да издигнем лозунга „ назад към пещерите”! Остатъчната недоубита пушаческа пасмина ( както би казал класикът на бойковизма в нашата журналистика Н. Бареков) трябва да се научи да си пали цигарите с огниво.Може и по метода на австралийските аборигени: чрез търкане на сухи дъсчици, мъх, слама и сухи клонки. Това би затруднило подпалвачите на автомобили- опитайте да търкате дъсчици десетина минути в клекнало състояние на улицата в кален столичен квартал, където гражданската самоотбрана, излъчваща дежурни наблюдатели по цели нощи, дебне на смени. Ще ви се стовари истински линч на главата на втората минута. Може и да ви предадат на полицията, която би трябвало да ви пази, но едва ли ще успее. А може и да ви изгорят жив- ако е останало с какво да ви подпалят. Което означава, че от крутите мерки ще спечелят и подпалвачите, тъй като вероятността да пламнат като факли от разпаления народен гняв ще бъде близка до нулата -в случай, че предложените от мен превантивни антиподпалвачески мерки бъдат наложени както трябва.

Апропо, не искам да звучи непатриотично, но в светлината на сегашните пожари се боя, че историята може да преразгледа версията, според която някакъв си холандец подпалил Райхстага,а нашите заподозрени момчета, доказали стремежа си да подпалят световна революция, били невинни, така ли? С което приключвам, че ще ми припишат прохоландски настроения, което може да ме качи на кладата на позора още сега, преди да са забранили кибрита и да изгорят всичките ми усилия да се подмажа на властта с идеи за овладяване на палежите, озаряващи европейското ни развитие.

Ами Херострат, подпалил за кеф храма? Ами Нерон, драснал клечката на Рим? Българчета ще да се окажат и те, истина ви казвам, но някой нашенец ще да е видял сметката на Александрийската библиотека, където в пламъците на огъня прикрива писмените доказателства за този радостен факт. Вече близо две хилядолетия.

И ние сме дали нещо на света, но все не ни се признава. Е, тоя път няма начин- видно е и сред най-гъстия столичен квартален мрак. Свидетели- колкото щеш.Само не и в съда, но това също е нашенски принос, който един ден ще бъде оценен при разкопките на останките от изгорялата ни велика цивилизация.

За истинността на небивалиците се подписвам саморъчно:

Огн(иво) Инджев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване