12/16/11 08:01
(http://www.azcheta.com/)

"Деград" е десетият носител на наградата "Хеликон"

Снимка: Helikon.bgВасил Георгиев и неговият сборник с разкази "Деград" са отличниците на 2011 година според журито на литературната награда "Хеликон". Георгиев получи статуетката си за най-добра българска книга лично от миналогодишния носител на приза Росица Ташева на церемония в Софийската градска художествена галерия в четвъртък.

Сборникът, който с излизането си в началото на годината предизвика сериозни дискусии за това до какво може да доведе деградацията, спечели наградата в борба с още 11 български заглавия, сред които „Животът не е за всеки” на Радослав Парушев, „Реквием за никого” на Златко Енев„Възвишение” на Милен Русков, "Лудост" на миналогодишния носител на читателската награда "Цветето на Хеликон" Калин Терзийски.

"Писателят не трябва да дава отговори, а да задава въпроси и да показва своята гледна точка”, каза Васил Георгиев при получаването на наградата си, цитиран от сайта на "Хеликон". "Пилeто - плacтикa "Орeлът нa Хeликон" вeчe e нa "I love me" рaфтa вкъщи, a котaрaкът Пърcи Ню Йорк ce облизвa лaкомо и c нaдeждa птичeто дa литнe в изгоднa нa нeго поcокa", информира шеговито приятелите си във Facebook малко по-късно писателят.

Със специална награда за гражданска позиция и социална ангажираност бе отличен в четвъртък вечер писателят Георги Данаилов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване