12/16/11 16:30
(http://ivo.bg/)

(М)истерията на българските медийни гласове

Леко се отърваха виновниците за палежите на автомобили: с един упрек и с едно премиерско указание. Ето какво им заяви той по повод съобщенията на МВР за заловен подпалвач и негови самопризнания:

Ако тази истерия не се даваше непрекъснато, те нямаше да ги палят. Защото към тези основните подпалвачи, да ги наречем, и особено това лице, което от 20 – 30 дни МВР търсеше възможност да го арестува и да може да докаже престъплението, много други може би се прикачиха да му помогнат”.

„Затова в подобни случаи най-правилното е да не се отразява няколко дни, и те просто няма да го правят. Като се гледат по телевизията как им горят колите, те отиват и ги палят пак”.

Както виждате, злосторниците са разкрити. И аз не съм се съмнявал в тяхната истерия, която раздухват нарочно, но сега и самият министър-председател ги посочи с пръст. Вече ще внимават друг път- ако лумне нещо в държавата, ще изчакат хубавичко да изгори, за да му турят пепел и тогава да информират гражданите. Защото кой друг, ако не медиите, носи вина за палежите?

За разликата от медиите, които безобразно бързо съобщават за подпалени коли, МВР изчака мъдро почти месец. Това даде повод на премиера Борисов днес да похвали силовото ведомство за безсилието му да се справи със ситуацията с философското обобщение по адрес на подпалвачите: „ в такива случаи винаги ги хващат”. Така де, закъде да бързат от МВР -коли за палене в София има предостатъчно. Пък и така се помага на колегите от ГЕРБ в общината да разредят уличния трафик. Ловко, нали! Тъй че съвсем справедливо премиерът нахока медиите, които раздухват истерията с надути бузи, свикнали да обръщат и другата страна, щом ги зашлевят, а в същото време поздрави МВР, че „за пореден път” се и свършило работата.

И аз съм удовлетворен, но най-вече от факта, че блоговете не са криминализирани все още като медии. Вероятно и това ще стане с помощта на МВР, защото , както казва Борисов, подпалвачите „винаги ги хващат”.

Единственото ми притеснение не е в това, че вътрешният министър Цветанов пак съобщи данни за самопризнания на заловен заподозрян, разминаващи се рязко от сведенията на прокуратурата. Това със сигурност е хитър ход за заблуждаване на противника ( т.е. на медиите). Друга ми е мъката и ще цитирам буквално какво е казал Цветанов. От парламентарната трибуна съобщил ( и изобщо не си измислям), че заловеният и самопризнаващият си престъпления в София е имал „присъди за употреба на алкохол”- повече от една, дори!

И се питам: да не би да съм пропуснал въвеждането на строго ислямско законодателство в България ? Или пък арестуваният е живял в Иран или Саудитска арабия?

Като чух, че ще инкриминират пренасянето на бензин в бутилки, бързо зарових в земята празните си бутилки. Макар и без да има бензин в тях, те все пак биха могли да бъдат напълнени някога и така да бъда уличен в престъпни намерения, каквито МВР рано или късно разкрива. Сега грабвам лопатата и ще закопая до тях и пълните с алкохол шишета. Ще имам здравословна Коледа. Дано само Цецо не яхне багера и да ги изрови, че ще ме закопае.

Благодаря на партията и правителството за грижите, които полага за моето здраве!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване