12/17/11 13:46
(http://ivo.bg/)

Нашият премиер взима пример от Путин

„Трябва много голяма грешка да сме направили, ако Росен Плевнелиев наложи вето на някой наш закон”. Заяви пред Дарик радио министър-председателят Бойко Борисов, изявявайки се като говорител и гадач ( по израза на Симеон Сакскобургготски) на новоизбрания президент на България.

Това е първото изявление на Борисов от името на победителя на президентските избори след изборната нощ през октомври, когато обясни пред телевизионните камери, че никой нямаше да го знае Плевнелиев, ако не беше го издигнал ГЕРБ. А кажем ли ГЕРБ,разбираме Бойко Борисов – обратното също, но не само, защото Борисов е много повече от ГЕРБ. Той просто е всичко накуп, що се отнася до реалната власт в страната. Ето защо всяко негово изявление има стойността на декрет за подчинените му по веригата и на предупреждение накъде вървим по отношение на всички останали граждани и селяни ( наречени „развилняла се пасмина” от протежето на Борисов в телевизионния бранш Бареков, вбесен, че някой си позволява да протестира срещу неговия кумир).

В същото радиопредаване Борисов обаче изпадна в противоречие, заявявайки същевременно, че вицепремиерът Попова и Плевнелиев „са много независими хора, принципни, експерти и могат много добре да си вършат работата”.

Като са много независими, защо предопределя действията им още преди да са стъпили в длъжност? Отговорът е очевиден: Борисов просто не може да се сдържи да не си каже това, което мисли. Мнозина да го харесват, смятайки, че това е признак на прямота, а не на изпускане по теми, по които би било доста по-тактични и политично да запази поне малко дистанция и достойнството на онези, които тъпче без да му мисли много.

Същата тази невъздържаност се прояви и в нещо типично за раздразнения ни властелин. Точно както се чу вчера да отвръща с опакото на ръката си на въпроса на някаква репортерка къде ще кара Коледа „защо питате, с мен ли искате да прекарате?”- така и днес се сопна. На доста стандартния и напълно безобиден въпрос на Дарик дали ще се кандидатира за президент, Борисов изръмжа: „Това си е лично моя работа, каква ви е работата да ме питате какво ще става след 5 години“.

Ами такава им е работата- да питат и то не само онова, което благоволява да позволи интервюирания. И въобще не е вярно, че си и лично негова работа дали иска да става (и) президент, още повече, че така отваря наново вратата на интригата по въпроса, която уж беше затръшнал с твърдението, че нямало да се кандидатира след Плевнелиев, издигнат по путински да му топли мястото. Имаме право да знаем до каква степен се е путинизирал в намеренията си да ни оглавява до пенсия. Но на самозабравилия се властник в тази държава явно всичко му е позволено: когато иска се лигави със свои любимци пред камерите и поверените им от него микрофони, а когато му се ще , унижава наред: от водещия на предаването, до новоизбрания президент!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване