12/19/11 10:31
(http://vasvalch.com/)

Екосистема на новия маркетинг

magnetПоложете всички усилия потребителите да ви намерят лесно, така че да им оставите удоволствието от това, че са ви намерили сами. Това е основната философия на Inbound Marketing стратегията. Отново, една много добра инфографика за това как създаването на добро съдържание, присъствието в социалните медии и SEO помагат на бизнеса. Екосистемата на  новия маркетинг е начин за достигане до повече потребители и, съответно, увеличаване на броя потребители, които се превръщат в клиенти.

Търсите заведение за обяд и проверявате във Foursquare за добро заведение наоколо. Разсъждавате какъв телефон да си вземете и проверявате ревютата в мрежата. Звучи познато, нали? 78% от потребителите търсят информация за продукти и услуги в Интернет. Ръстът спрямо предни години е значителен. Въпреки че посочените данни се отнасят за САЩ, тенденцията е сходна за потребители по целия свят. Също толкова сходни са тенденциите за спад в интереса към традиционните любими push-канали на маркетолозите (TV, директен маркетинг или телемаркетинг) и повишаване на активността в социалните медии и Интернет, основа на pull-маркетинга.

“Маркетолозите трябва да създадат дигитална връзка с потребителя, преди да осъществят продажба,” казва Крис Броган.

Какво представлява екосистемата на новия маркетинг?

Графиката показва основния принцип, който оформя предложената стратегия, общите позиции от тази стратегия, както и конкретните тактики. Системата следва познатия модел от откриване на марката през осъзнаване на нужда, преценяване на конкретния продукт, опит и лоялност. Тук обаче фокусът е съдържанието: колкото повече съдържание се създава, толкова по-видима е марката, повече потребители се запознават с нея и опитват продукта, което води до спечелване на нови и нови потребители. В най-външния кръг виждате механизма на работа, който задвижва системата, както и по-детайлна тактика за изпълнение на новия план. Тук са включени както чисти SEO съвети (създаването на повече съдържание и включването на повече ключови думи помага за индексирането в Google), така и copywriting насоки (създаване на добър call to action и вътрешно линкване) или идеи за стимулиране на лоялността (създаване на програми за задържане на настоящи и потенциални клиенти). Изредени са не един и два начина за създаване на интересно съдържание, фигурират блог постове, инфографики, новини, подкастове, видео, уебинари, въпроси и отговори, гост-постове, присъствие в социалните мрежи, създаване на доклади и white papers. Ето и цялата информация:

inbound-marketing-ecosystem

Визуализацията ясно показва връзката между етапите, познати от традиционния маркетинг, и новата маркетингова стратегия. Независимо дали ви харесва или не, трябва да се съобразявате с онлайн-реалността. Тук не са показани отговори на най-трудните въпроси, но пък ясно показва на мениджърите как новото и старото си взаимодействат.



Няма подобни постове.

Публикувана на 12/19/11 10:31 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/GJqU_TJr2so/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване