12/20/11 09:15
(http://www.azcheta.com/)

Коледа в детските книжки: "Коледни писма от Феликс"

Коледа идва! Навсякъде ухае на ябълки и канела, на медени курабийки и джинджифилови сладкиши. Очичките на децата греят в очакване на подаръците под елхата, а магията на коледния дух е завладяла сърцата ни…

За да отбележа подобаващо настъпването на светлите празници, реших да ви разкажа за някои от най-хубавите коледни книжки. Те, разбира се, са изключително много, но ще се опитам да подбера онези, които ни вдъхновиха най-много с дъщеря ми Карин и които се надявам, че все още не сте чели.

Започваме нашето пътешествие с „Коледни писма от Феликс“. Този Феликс е плюшеното зайче на малко момиченце – Софи. Софи принципно си живее щастливо и доволно, докато един от съучениците й не започва да й се подиграва, че вярва в съществуването на дядо Коледа. Силно разстроена, Софи разказва всичко от игла до конец на Феликс, а той…

Една сутрин просто изчезва! Потегля с Николаус към Северния полюс, за да се увери, че дядо Коледа не е измислица. По време на пътуванията си Феликс изпраща писма на Софи, за да й разкаже как се разнасят милиони подаръци за една нощ, как празнуват в Швеция празникът на Света Лучия и коя е Бефана.

Връща ли се Феликс при Софи? Не мога да ви издам. Но…в края на книжката открихме истински подаръци – за Софи от Феликс. И понеже тя от радост напълно забрави за тях, с Карин си направихме чудесна украса за елхата :)

Защо включвам „Коледни писма от Феликс“ в коледния списък? От книжката научих не само кой е Николаус (ние с Карин почитаме тази традиция от няколко години и тя открива обувките си пълни с лакомства), но и как се подготвят за настъпването на светлите празници в други страни по света. За Света Лучия определено не знаех нищо, а рецептата за шафранени кифлички звучи невероятно! Узнах историята за италианската Бефана, за която ще ви разкажа по-нататък и се заредих с тонове добро настроение и коледен дух. Книжката ме впечатли изключително много със страхотните си илюстрации и не на последно място – с истинските писма в нея!

Вижте и мнението на Карин:

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване