12/21/11 14:26
(http://www.azcheta.com/)

На какво ухае зимата?

Коледа сияе!
Коледа искри! 
Коледният дух
пак ни озари…

Да, не може Коледа да мине без стихчета и песнички от хиляди гласчета. Всеки се подготвя да покаже на дядо Коледа колко много е слушал и какво е научил. А за да разнообразим малко репертоара, включвам в Коледния ни списък и книжката „На какво ухае зимата“ на Мая Дългъчева.

С първата приказка в рима се пренасяме веднагически при дядо Коледа и баба Зима, дето вее и вие за трима. Как добрият и игрив старец заспа и пропусна да разнесе подаръците, за хитрия план на баба Зима и за детската коледна магия… Замълчи, замълчи!... Тя край нас е навред, погледни я! Тя – безкрайната детска магия

В стихчето за снежния рожден ден пък всяко дете, което празнува през зимните месеци, може да открие себе си и да разбере защо само по това време можеш да празнуваш сладоледен рожден ден.

В приказката с одеало за меченце, като мляко бяло, ще разберете как се пътува от Северния полюс до цветните поля и как сред белотата на северния студ в душите ни може да е светло, шарено и топло.

В последното стихче немирни снежинки рисуват картинки в коледната нощ. И ако искате да покажете на дядо Коледа колко много сте научили, това е един прекрасен нов поглед върху тихата коледна нощ.

Защо включвам тази книжка в коледния ни списък? Мерената реч развива по особен начин словото на децата. Освен това носи забавление и неусетно те кара да рецитираш, завладява те и те кара да четеш още и още. Мая Дългъчева определено е майстор в приказките с рими, а илюстрациите са фантастични.

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване