12/23/11 08:29
(http://www.azcheta.com/)

"Хроники" на Боб Дилън, Том I

"Yes, here's the story of Hurricane..."

Bob Dylan

Независимо дали сте заклет фен на музиката на Боб Дилън или пък не можете да се сетите, в коя точно група беше свирил, ако сте посегнали към ‘Хроники’ Том I, то определено ви предстои нещо, за което дълго ще си спомняте с усмивка.

Очаква ви едно стремглаво препускане през Гринич Вилидж и Ню Орлиънс с ритъма на самия музикант, който макар и твърде джазов на моменти, никога не те оставя да си седнеш безучастен. Със своите пет глави книгата създава усещането за албум, но от онези, които ще ви се иска да слушате в тъмното на грамофон, независимо дали някога дори сте виждали или притежавали подобен.

Не без известна ирония Дилън нарича произведението си "хроника", защото единственото хронологично в повествованието е номерацията на страниците. За сметка на това почти като истински шаман успява да те преведе през виденията си, като те оставя очарован и трогнат от искреността и скромността, с която го прави.

Книгата описва периоди около създаването на някои от по-малко известните албуми на Дилън – “Oh, Mercy” и “New Morning”, прескачайки цели десетилетия, като започва и завършва в началото на 60-те, тъкмо преди да пробие. Това време сякаш се превръща в “припева” на целия му живот, оставяйки го всъщност “завинаги млад”, една бляскава индивидуалност в историята на човешкия дух.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване