12/26/11 11:25
(http://www.azcheta.com/)

Топ 5 на книгите събития за 2011

Екипът на Дневник.bg ни помоли да направим собствена класация на книгите, които са се превърнали в събития през отминалата 2011 година. Заради липсата на ясна отчетност на тиражите на книгите у нас, направихме подбора на базата на личните ни впечатления и реакции от читатели и отчасти взехме предвид отношението на останалите медии. Горната причина ни принуди и да ограничим конкретните заглавия до 5, но за сметка на това откроихме и една много положителна тенденция. Вижте част от материала, който излезе днес на dnevnik.bg!

Топ 5 на книгите събития за 2011, подреден от екипа на "Аз чета"

Голяма част от книгите събития се превърнаха в такива заради дълго чакане – като например "Физика на тъгата", която излиза 12 години след първия роман на Георги Господинов, или "Танц с дракони", която Джордж Р. Р. Мартин публикува 6 години след четвъртата част от поредицата "Песен за огън и лед".

Официалната биография на Стив Джобс също бе очаквана доста дълго време, а пускането й дори бе изтеглено няколко седмици напред, заради смъртта на Стив.

Няма как да пропуснем и пробива на Милен Русков с "Възвишение", която като че ли бе пренебрегната от медиите, но получава страхотни отзиви от читателите. И нещо специализирано, направено със страхотно качество и с много достъпен стил – "Властта на хората" на Пламен Русев – може би първото сериозно издание за социални медии от български автор.

Единодушно решихме да отбележим извън този своеобразен Топ 5 възхода на детското книгоиздаване у нас през 2011 г. Много от световните детски поредици най-накрая стъпиха и на българския пазар, а издателствата вече комбинират хартията освен с pop-up технологии и с мултимедия и добавена реалност.

Целия материал с отговори от създателя на "Аз чета" Александър Кръстев можете да прочетете на Dnevnik.bg.

А кои са вашите фаворити за книги събития за 2011 година?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване