12/28/11 10:43
(http://ivo.bg/)

Борисов: “ No More Mr. Nice Guy“!

В една по-развита част от света журналистиката отдавна бива манипулирана от политици и бизнесмени с един много успешен трик: заливат я с океан от информация, в който всеки може да се удави в опит да извади същината от дъното, което обикновено е двойно.

У нас същият ефект имат изявленията на Бойко Борисов. Не вярвам да е резултат от изключителната му прозорливост в манипулирането на медиите. Просто му идва отвътре. И медиите отдавна са му пристанали ( на акъла). Играят му играта с наслада и той се наслаждава на резултатите.

Един от тези резултати е, че при тази честота на публичното му говорене човек губи ориентацията между реалността и насмешката над всички нас. Авторът на тези редове също е „жертва” на този ефект: буквално все ден си мисля, че вече с нищо не може да ме изненада. Или пък, че ще се спре за малко, ще ни пощади един ден без гениално прозрение, за да не се налага да го тълкуваме. Или, че това ще му е последното изявление за годината. Или…

Обаче не- децата нямат спирачки, а Борисов определено не е пораснал в това отношение. Днес, направо като софийския сняг, отново ни изненада. Но този път и аз ще се изхитря. Няма да се стремя да го цитирам и да проследявам пълнотата на празнословията му, които се изляха тази сутрин от екрана на Нова телевизия ( все си мислех, че в Би Ти Ви е сложил точка за годината, но явно е решил да ощастливи и телевизията, която наистина си позволява „някои волности” в отношенията си с властта).

Избирам за кратък коментар само споделеното от Бойко Борисов оплакване от…Бойко Борисов. Оказа се, че той не харесвал (все пак) нещо в себе си. И това нещо е добротата в Бойко Борисов.

Шега или не, това самоаналитично умозаключение на нашия премиер не на шега напомня на черния хумор от вица за Хитлер, който станал от гроба, изтръскал се от пръстта, оправил си фуражката пред огледалото и с вперен в себе си поглед процедил през зъби: „ Е, стига с тази моя мекушавост, няма да има вече шегички”.

В сбит превод на английски , като за Борисов ( който изрази съжаление, че не е полиглот) репликата от вица звучи така: „No More Mr. Nice Guy”- има и рок парче на Алис Купър с такова название, но няма такъв друг министър-председател на света!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване