12/28/11 09:05
(http://vasvalch.com/)

Елените съкратени от работа при дядо Коледа!

blitzenПрез уикенда изгледах доста солидно количество коледни реклами с желанието да направя някакво обобщение на най-добрите идеи. Оказа се, че има кампания, която искам да отделя в единичен пост, а дори е от миналата година. При това става дума не за някаква типично коледна инициатива, а за Toyota Prius. Оказва се, че Дядо Коледа си е взел ново превозно средство и елените са останали без работа. Вместо да се тревожите за горките добичета в това кризисно време, по-добре вижте кой елен какво ново призвание си е намерил.

Кампанията е реализирана в стила на документалните предавания по кабелните канали. Всичко започва с обяснението, че Дядо Коледа вече има Toyota Prius, а това е дало на елените му възможност за нов живот. Всеки от рогатите герои явно е имал свое призвание, което е останало на заден план през годините на работа. Но сега всеки има време да се отдаде на собствените си интереси и елените са доволни. Ние пък можем да видим как Vixen има собствена улична пекарна, Cupid дефилира из галериите в Ню Йорк, Blitzen има метъл-група, а Prancer продава недвижими имоти.

Кампанията се осъществява основно с видео, но освен индивидуални YouTube видеа, всеки елен има собствен сайт и друго онлайн-присъствие: Vixen има сайт и Facebook страница, а ако не ви се занимава с готвене, можете да потренирате с Dasher, да се любувате на платната на Cupid или да си потърсите идеален дом с Prancer. Идеята е много добра, но изпълнението куца. Основното видео е гледано само 5000 пъти, а Facebook страницата на кампанията има само 45 likes. Вероятно за популяризирането на кампанията не е отделен достатъчно голям бюджет или фактът, че тя е осъществена в месеците януари-март, т.е. след големия интерес към всичко коледно, не й носи позитиви. И все пак идеята е доста интересна и детайлно замислена – вижте живота на всички елени в сайта.



Още по темата:

  1. Коледа и военните
  2. Идва Коледа
  3. YouTube: “Добра работа” те отвежда в Кан

Публикувана на 12/28/11 09:05 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/YfiCaoRtUqg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване