01/04/12 09:09
(http://www.azcheta.com/)

Кръстьо: най-смотаният частен детектив

Сигурно сте чели за Тина и половина или за графиня Батори - героините на Юлия Спиридонова-Юлка. А знаете ли кой е най-смотаният частен детектив на света и какво общо има той с младата българска авторка? Ще ви разкажа...

Кръстьо е възпълно смешно човече, което се опитва да прилича на готин пич, обаче не му се получава. Дали защото все още живее с мама и татко, или защото е страшно непохватен, а може би защото просто е най-смотаният частен детектив… вие си решете.

Кръстьо работи в детективската кантора на господин Пинчертон – малък злобен пинчер, който уволнява нашия леко мързелив и изключително смешен герой точно преди Коледа. Изхвърлен на улицата, Кръстьо не се предава, а решава да отвори своя собствена кантора. Не след дълго се появява и първият му клиент с най-заплетения възможен случай, предоставен на детектив…

Беста, малко момиченце, нарамило плюшения си мечок, влита в кантората на Кръстьо и срещу кесийка с коледни курабийки се спазарява с него да поеме случая по откриването на откраднатите приказки. Правилно чухте: О-Т-К-Р-А-Д-Н-А-Т-И!!! На кое бездушно същество би му хрумнало подобно деяние? Явно само Кръстьо може да разбере.

Така смотаният детектив потегля към Долната земя в търсене на приказките. По пътя си среща таласъмите, Житената питка, Ламята, Баба Яга, Мечката, самодиви, самовили, чудовища, гадинки и какви ли още не приказни герои. Честно казано, на косъм беше да не отърве кожата, но като по чудо успя не само да се спаси, но и да… Всъщност няма да ви кажа и думичка повече!

В книжката се срещнах с много верни приятели, макар и позабравени. Поизтупах спомените си от детските години и си припомних колко много се забавлявах, вълнувах и преживявах премеждията на принцове, принцеси, горски животни, герои в приказките от детството ми, умело оплетени от Юлка в историята за Кръстьо. А илюстрациите на Яна Левиева, макар и може би малко странни за по-големите читатели, допълват изключително точно историята на смешното и непохватно човече – частен детектив.

Вземи тази книга с отстъпка!


 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване