01/04/12 09:58
(http://ivo.bg/)

Миро нагази в сектора на Цецо- ще го срита ли (пак) Бойко?

Опааа! Този път земеделският министър нагази с кални ботуши в сектора на друг министър. Докато вътрешният Цветан Цветанов, нетипично за него, мълчи за вината на съдебната система, тежкото наследство и международното положение, министърът на земеделието Мирослав Найденов се изказа по един криминален случай с компетентността на следовател, събрал всички доказателства по случая и готов да обеси виновните.

Същите кръгове, които взривяваха бомби, когато в България идваха еврокомисари, са поръчали да бъде пребит директора на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов“, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в интервю за Би Ти Ви..

С част от констатациите му, всеки (нормален човек) ще се съгласи. Например, че побоят „е изключително гнусно и подло деяние, направено в навечерието на Нова година – двама професионални биячи да нападнат един човек в жилищен блок.”

Но може ли без да е завършено разследването, един министър да предпоставя резултатите му със заключения, като „ има интереси, които са засегнати. Тези, които целят да се върне статуквото от преди години„?

Може, ако премиерът Борисов му позволява да се меси. Защото, ако прояви същата яростна принципност, както при публичното мъмрене на финансовия министър Симеон Дянков за неправомерни коментари, свързани с работата на други министри, сега скастреният би трябвало да бъде Мирослав Найденов- или „Миро”, както свойски го нарича от екрана водещият журналист на властта Никола Бареков.

Миро не би се обидил. Него Борисов най-буквално го срита по кокалчетата при едно посещение в чужбина, за да позабавлява присъстващите чужденци и журналистите, демонстрирайки каратистките си премиерски умения за сметка на земеделския си подчинен. Та от някакво словесно наритване ли ще се засегне Миро!

У нас властта не за първи път дава указания в каква посока трябва да (не)мислят разследващите престъпленията. Като най-ярък ще се запомни случаят с тройното изявление за чистия бизнес на убития същия ден банкер Емил Кюлев- тон тогава даде президентът, но за по-сигурно, че следователите са разбрали правилно, в хора се включиха вътрешният министър Румен Петков и главният прокурор Никола Филчев. Така покойникът беше канонизиран като „мистър клийн” още преди президентът Буш да обяви в София за такъв и премиера Станишев – жив светец, слава на Бога!

Като стана дума за Бога: къде дреме културният ни министър Вежди Рашидов, та още не е взел отношение по казуса с изкуственото оплождане? Нали е началник на духовността в кабинета „Борисов”- а по женската част не веднъж се е произнасял, давайки да се разбере, че трудно се удържа, като стане дума за женско ( например при онзи казус с българката от Италия и разходката на Рашидов до Милано за нейното награждаване по повод ролята й на красавица в един несъмнено съмнителен по своето качество филм)! Културният ни министър можеше поне да се подпише под протеста на левите интелектуалци срещу опитите да бъде забранено на висшето духовенство да забранява изкуственото оплождане. Така щеше да му отива – като на един доктор хонорис казус (бели) срещу демографския взрив, заплашващ Родината ни!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване