01/06/12 22:39
(http://greentech-bg.net/)

С1 – напълно закрит електрически мотоциклет

Доста хора считат, че мотоциклетите имат много предимства пред автомобилите – по-икономични са, ускоряват по-бързо, по-маневрени са и паркирането им е далеч по-лесна задача, както и не са обременени с допълнително тегло заради повече места за пасажери, които никога няма да пътуват с вас. Но пък мотоциклетите не могат да защитят своите пътници от дъжда, снега и вятъра, както и съществува опасност да се преобърнат на пътя, без да осигуряват никаква защита. Обаче всички тези недостатъци са елиминирани при уникалния мотоциклет С1 на Lit Motors. Това е напълно закрит мотоциклет, който разполага с електронно-контролирана жироскопична система за стабилизиране, която го поддържа винаги изправен при спиране и дори при страничен удар.

Lit Motors е компания, базирана в Сан Франциско, оглавявана от дизайнера Daniel Kim. До момента е разработена напълно функционална стабилизираща система на базата на маховици, както и цялостна каросерия от фибростъкло. До три месеца ще има готова и ръчно изработена стоманена каросерия. Очаква се до края на 2013 година на пазара да излезат първите мотоциклети на цена от 24 000 долара. През 2014 година се очаква цената да падне до 16 000 долара, след стартиране на масово производство.

Като повечето нови модели, и С1 ще бъде снабден с пълна интернет връзка и непрекъсната актуална информация за трафика, климатичните условия и всякаква друга информация, която е необходима.

„Ние създаваме сигурен мотоциклет по начин, по който досега това никога не е правено. Освен това С1 е изключително икономичен. Опитваме се да предолжим повече удобство и сигурност на пазар от 200 милиона мотоциклетисти по света. Това е огромен пазар, на който ние можем да предложим истинска промяна.“ – казва Kim.

По материали от: gizmag

Публикувана на 01/06/12 22:39 http://feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/u-CAscPR0ro/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване