01/08/12 20:42
(http://ivo.bg/)

Депресиращата „Преса“ на цинизма

Скованият от отломките на стария вариант на в. „Труд” нов в. „Преса ( откраднал това название от друг всекидневник, досущ както крадците направиха това с Ботевата „Дума” през пролетта на 1990 г.) днес проговори с гласа на своя Ной и разсея съмненията сред наивниците , че става дума за медиен спасителен сал на потъващия Георги Първанов и неговата дружина от проекта АБВ. Азбучната истина лъсна! Откровенията на главния редактор на „Преса” Тошо Тошев разсеяха евентуалните съмнения.

В предаване на Би Ти Ви той се похвали, че през август 2006 година е бил участник в план за прекрояване на властта по вкуса на президента Първанов и неговия спонсор Георги Гергов- същият, който сега пък спонсорира проекта „Преса”. „Поканих президента Първанов и си споделихме пред Георги Гергов, че Станишев трябва да подаде оставка“, декларира Тошев.

Обърнете внимание, че водещият офицер в тази комбина, по думите на скромния Тошев, е самият той: „ поканих президента…”. А Георги Гергов е нещо като гарант, изповедник,арбитър,висш авторитет, защото сценката била разиграна „пред Георги Гергов”.

Тошев, който явно не смята за нередно да се изживява като кръстник на властта в една държава с власт, базирана на избори, аргументира действията си на задкулисен манипулатор със „сложността” на коалиционното правителство, сформирано по необходимост.

„Наричат Първанов архитект на Тройната коалиция. Няма да споря ( самият Първанов напоследък взе да скромничи по въпроса за бащинството на тройното отроче и на практика Тошев, без да си дава сметка, го опровергава сега- бел. авт.). Смятам обаче, че неговата идея е била правителството да направи необходимото, за да влезем в Европейския съюз. Е, случи се“, каза Тошев, който се изяви като тълкувател на мислите на Първанов и даде да се разбере, че по идея на президента е трябвало Станишев да подаде оставка след приемането на България в ЕС.

Тошев ни съобщава, че не Народното събрание и стоящите за него някакви си избиратели, а олигарсите и медийните магнати канят президента да става ( отново) съучастник в нарушаването на конституцията, която Първанов така или иначе е подритнал с ролята си при формирането на правителството.

Депресиращо е да се види как работи пресата на цинизма без това дори да прави впечатление на уж свободната ви преса.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване