01/09/12 07:39
(http://krokotak.com/)

Идеи за Годината на дракона

В класът на дъщеря ми има две прекрасни момиченца – Зоуи и Шеин, от Щатите, чиято майка е от Тайван.  Малко преди Нова година, те бяха нарисували един огромен дракон и разказваха за ритуалите около Китайският дракон. Всички деца бяха много впечатлени, а аз трудно обясних как една и съща година при нас си има просто цифри, а в Азия е Годината на Дракона….познайте кое беше по-интересно:)

дракон от хартия - шаблон

1. ТАНЦУВАЩ ДРАКОН

Разпечатайте шаблона на дракона на хартия. Оцветете го и след това подлепете на още един цветен лист, за да стане по-здрав. Прегънете един лист А4 по дължина и без дори да го режете, го нагънете на хармоника. Закрепете двете части на дракона за нагънатата хартия и поставете две дървени пръчици за дръжки.

2. ЛЕТЯЩИ ДРАКОНИ

Изпрати ни ги Оксана Данаилова, нашата победителка от последният ни конкурс. Освен за украса на стая, тези летящи дракони могат да с превърнат и в покана за парти, на които могат да се изпишат деня и часа на партито.

3. КАК СЕ РИСУВА ДРАКОН?

Очертайте ръчичката по показаният начин и след това украсете.

Европейски и Китайски…. открихте ли основните разлики, между двата вида? Това е за не чак толкова просветените майки в драконовата митология:)))

Разпечатай на принтер

Разпечатай на принтер

3. КАРТИНКИ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ С ДРАКОНИ

Използвайте скролера на прозореца, за да видите всички документи. Когато кликнете върху дадена картинка, тя ще се увеличи и ще може да я разпечатате на принтер.

Вижте още:

папие маше

крокодил - хармоника

от нагъната хартия

змия

Публикувана на 01/09/12 07:39 http://krokotak.com/2012/01/idei-za-godinata-na-drakona/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване