01/15/12 17:08
(http://www.azcheta.com/)

Ан Тайлър с наградата за литературни постижения на Sunday Times за 2012

Носителката на "Пулицър" през 1989 година за "Уроци по дишане" Ан Тайлър е тазгодишният носител на Наградата за литературни постижения на Sunday Times. Авторката на "Турист по неволя" ще бъде 25-ят носител на отличието, което се присъжда за висок принос в областта на литературата и книгите.

"Читателите по целия свят ценят Ан Тайлър за начина, по който тя влиза прочувствено в техните сърца, и сме радостни, че тя избра да посети Великобритания за пръв път в живота си, именно за да получи тази награда", каза литературният редактор на Sunday Times Андрю Холгейт. Той ще връчи наградата на американката на 1 април в Шелдониън Тиътър рамките на Литературния фестивал на Sunday Times в Оксфорд, който стартира на 24 март.

"Изненадана и едновременно очарована съм от новината за тази награда. Знам колко голяма чест е това и от каква добра компания ще бъда част - списъкът с хора, които са я получавали преди мен, е ослепителен", коментира Ан Тайлър. Нейният нов роман "The Beginner's Goodbye" предстои да излезе на 5 април, само броени дни след церемонията по награждаването.

Оксфордският литературен фестивал се провежда вече четвърт век в рамките на 9 дни всяка година. Негови домакини са някои от най-впечатляващите образователни сгради в Европа, носещи славата на Оксфорд по целия свят. Фестивалът добавя към името си и това на Sunday Times през 2003 година, когато британският вестник става официален медиен партньор на събитието.

В това издание на фестивала ще има и българско участие - Капка Касабова ще се включи в разговор с журналиста Дейвид Фрийман за тангото и за начина, по който танцът е минал през живота й. Тя ще говори за последната си книга "12 минути любов. История за танго", която бе издадена във Великобритания през ноември.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване