01/17/12 07:15
(http://www.azcheta.com/)

В името на един щастлив детски поглед

Неделя беше хубав ден за нас. Надявам се и за децата от дома за сираци в Дупница "Олга Стоянова". Само за няколко дни успяхме да съберем близо 200 книжки, които им бяха занесени и от които им четохме. Промяната у тези деца две години по-късно е наистина голяма (бяхме там в края на 2009-та), но най-важното бяха щастливите детски погледи.

С подкрепата на доброволческата платформа TimeHeroes успяхме да ангажираме доброволци, които да посетят дома заедно с нас в неделния следобед или просто да дарят книги. Сред тези близо 200 заглавия имаше цели колекции - от книжките за Франклин, през комикси и списания до вечни детски класики. Прекарахме повече време с децата, отколкото очаквахме, и може би няма нищо по-хубаво от това. По обективни причини няма как да ви покажем тяхната радост, но тя е запечатана в нашите умове.

Специални благодарности на кмета на Дупница Методи Чимев, зам.-кмета по социалните дейности Крум Милев и депутата Емил Гущеров, които подкрепиха инициативата и прекараха доста време с децата. Докато ние четяхме, те се разходиха из сградата на Дома и заедно с директорката Красимира Александрова са обсъдили допълнителни възможности за подпомагане чрез разработване на различни социални програми и възможностите за кандидатстване по оперативните програми на ЕС. Благодарим изключително много и на издателство ЛИК, които ни предоставиха кътче в тяхната читалня, където да бъдат оставяни книги от дарителите.

Стартирахме в Дупница, съвсем скоро ще продължим и при други деца - наистина си заслужава.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване