01/17/12 10:04
(http://www.azcheta.com/)

Кримки за деца: Съдбата на Делфийския оракул

Къде е пъпът на света?

Кои са питиите и защо Делфи е бил един от най-известните и богати градове в Древна Гърция?

Вярвал ли е самият Александър Македонски в пророчества?

Отговорите на всички тези въпроси, че и на много други открих в следващата книжка от любимата ми поредица за детективите с машина на времето - "Загадката на оракула".

Този път Ким, Леон, Юлиан и котката Киа пропътуват за части от секундата разстоянието до Древна Гърция и се настаняват в Делфи. Сигурно името не ви говори кой знае какво, но за древните хора този град е притежавал изключително значение. В него се е намирало светилището на бог Аполон, в което делфийският оракул - пития, предсказвал от сутрин до вечер каква е волята на Аполон.

Но стига толкова история, можете да прочетете фактите в края на книгата…  Тримата приятели предприемат това дълго пътешествие заради убеждението на Леон, че не е възможно толкова известен владетел като Александър Македонски да вярва в шарлатански истории като пророчествата.

"Кацайки" на едно дърво близо до Делфи, младите детективи попадат на гадателя Медиас, който май няма особен талант за пророк, но за сметка на това познава всички в града. Научили от него как да открият питията и да поговорят с нея, тримата приятели се отправят с бодра крачка към Касталския извор, за да открият, че...питията е отвлечена!

Тримата малки смелчаци и супер-котката се включват в издирването на младата жена, възпрепятствани на всяка крачка от неочаквани интриги. Дали ще успеят да се справят с тайнствените зловещи конници, ще открият ли изчезналите свещени особи, има ли питията Ирини любовник и ще се сбъдне ли проклятието на Аполон, ще оставя на вас да узнете! А, да, разбира се, в книгата е скрит и отговорът на колебанията на Леон относно Александър Македонски и пророчествата!

Прочетете и ревютата за „Заговор в града на мъртвите“ и „Тайнственият отмъстител“.

Вижте мнението на Пухи за "Загадката на оракула":

Вземи тази книга с отстъпка!




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване