01/18/12 11:36
(http://www.bivol.bg)

Има ли сигнал за голо тяло на стадион "Миньор" след изчезването на Мирослава?

112black

Според сайта ZaPernik.com на следващата сутрин след изчезването на Мирослава в района на стадион "Миньор" е забелязано голо тяло на момиче, за което е подаден сигнал на телефон 112.

Тялото е видяно от служителка на болницата по хемодиализа в Перник рано сутринта на 8-ми ноември. Температурата по това време на деня е около 4-5° C.

Към този момент, 12 часа след изчезването на Мирослава няма нито една медийна публикация за произшествието с нея. Информацията циркулира между ограничен кръг хора, близки и познати на жертвата. Журналистът Петър Тишкин от сайта ZaPernik.com съобщи в предаването "Часът на Милен Цветков", че местните журналисти са били помолени настоятелно от МВР да не пишат за случая, за да не се навреди на Мирослава. Ето защо първите съобщения в медиите са появяват чак три дни по-късно.

Същата сутрин (на 8-ми ноември преди 11 ч.) директорката на болницата по хемодиализа се свързва с треньора по теакуондо на Мирослава - Ивайло Иванов. Той е последният човек, видял момичето, което на 7-ми вечерта си тръгва от тренировка. Директорката Вяра Церовска му съобщава за видяното тяло и Иванов започва да звъни по болници и морги, за да установи дали случайно не става въпрос за Мирослава. Оказва се, че никъде няма регистрирано такова произшествие. Треньорът разказва за това в пресата седмица по-късно, около 14-ти ноември.

Журналистите започват да задават въпроси, но удрят на камък. В бюлетина на МВР-Перник не е отразено произшествие с намерено голо тяло на момиче на 8-ми ноември сутринта. Директорката на болницата отказва да говори и до днес не е известно коя е служителката на болницата, подала сигнала.

След като смъртта на Мирослава стана публична и МВР се оплете във версиите за трагедията, въпросът за това тяло забелязано на стадион "Миньор" отново излезе на дневен ред.

Без да се позовава на конкретни източници, близка до властта медия, притежавана от Делян Пеевски написа, че това било слух. "По-късно единият от убийците си признава, че те разпространявали тази информация, за да разберат как ще реагират полицаите и родителите на момичето." - пише в публикацията от 12 януари.

Към момента е известно, че единият от "убийците" се е самоубил, а другият "убиец" е в психиатрична клиника. До днешна дата прокуратурата не е повдигнала обвинение и не се знае кого тя счита за извършител на убийството.

Биволъ се свърза със службата на европейския спешен телефон 112, която е на подчинение на МВР, и зададе въпроса дали е регистрирано обаждане за видяно голо тяло на момиче в Перник на 8 ноември сутринта.

"Съгласно чл. 15 и 16 от Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 данните от електронния регистър на Национална система 112 се предоставят по определен ред. При необходимост данни от регистъра във връзка с конкретен инцидент могат да изискват единствено службите за спешно реагиране и органите на съдебната власт." - гласи отговорът на пресслужбата на МВР.

Логиката и здравият разум подсказват, че ако изобщо няма такова събитие, то няма данни в електронния регистър на 112 и МВР не е ограничено от закона да го съобщи. Още повече, че едно такова съобщение за липса на обаждане ще пресече слуховете и спекулациите. 

Вместо това имаме стандартен отказ да бъде дадена информация от голям обществен интерес.

Отказ, който ще бъде последван от стандартно продължение  - по-чести и по-гръмки въпроси към МВР, Прокуратурата, и тъй като номерът 112 е не само единен, но и европейски - към компетентните европейски институции.

Има ли сигнал на телефон 112 от 8 ноември 2011 сутринта за видяно голо тяло на момиче в района на стадион "Миньор", в Перник?

Ако има такъв сигнал, то коя служба го е проверила и какво е последвало?

Публикувана на 01/18/12 11:36 http://www.bivol.bg/112.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване