01/19/12 09:46
(http://komitata.blogspot.com)

Разбирам фанатизма. Не разбирам глупостта.

Така се случи, че през 21 век започваме да забраняваме технологии под натиска на протести, което вероятно е разумно. По същия начин през 19 век лудитите се бореха срещу технологиите* и в крайна сметка победиха. В момента в Англия извън музеите няма нито една тъкачна машина. Всичките са в Юго-източна Азия. Няма и тъкачи повече в Лондон.

Днес ние се борим срещу технолигията за добив на шистов газ. По-рано постигнахме забрани на други технологии. И победихме. Със сериозно политическо решение шистов газ в Южна Добруджа няма да се добива. Бойко обеща и изпълни.


Което ще рече, че много вероятно ще се добива в Северна: ние ще изнасяме пшеница от Южна, за да си купуваме газ от Северна, с която газ да произвеждаме азотни торове (основна съставка – природен газ), с които торове ще торим нивите на Южна Добруджа. Това разбира се е хипотеза, за която не сте се сетили, но ... прочетете заглавието още веднъж. Имам и други идеи за бизнес, пишете – днес съветите ми са безплатни.






Но да искаш да забраниш ПРОУЧВАНЕ?!? И то с помощта на властта?!? Кой век сме, другари?





Инквизицията поне е била честна: издавала е периодично обновяван списък на забранените книги и проучвания, преди да прати някого на кладата. Моята скромна инженерна душа също иска да получи списък на технологиите и видовете проучвания, които ще бъдат забранявани през тази и идната година.

Дайте ми списъка, искам да си планирам живота поне две години напред.

И може би Англия не страда много от липсата на тъкачи, защото вместо тях си има Сити. А ние ще имаме схемата „ори-мели-яж” (Добруджа, мили мои, Добруджа!)

Разбирам фанатизма, не разбирам глупостта.

Бих ви цитирал другаря Ленин и неговия термин „полезни идиоти“. Ако не ви хареса комунистическия вожд, ще ви цитирам един от най-големите врагове на комунизма:


Активисты, радикалы, борцы за мир, члены зеленой партии: со всеми, с кем соприкасаются лидеры ГРУ, похожи на зрелый аппетитный арбуз, зеленый снаружи и красный изнутри. Поэтому база для вербовки там хорошая.
На Западе достаточно много недовольных людей, которые готовы не только убивать других, но и жертвовать своей жизнью во имя своих частных идеалов, которые спецназ может эксплуатировать. Офицеру спецназа нужно только найти недовольного, готового на крайности, и помочь ему.


(пълен текст http://lib.rus.ec/b/323757/read)

Малко разум и пет минути мислене на ден не вредят.

*забележете липсата на български вариант на статията ;)

Анонимен, ти знаеш, че си идиот, нали?


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване