01/25/12 08:50
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС

Пламен Асенов

25.01.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина! 

Гениите от БСП

„БСП е голяма партия, има място за всеки” – така коментира лидерът Станишев завръщането в партията на лидера Първанов. Истина ви казвам, тия двамата ще си омешат шапките. И то в най-скоро време, защото след някой и друг месец трябва да започне конкретна работа за победа на следващите парламентарни избори, а такива неща никоя банда не върши с двама главатари начело.

И казва още Станишев, че доколкото знае, Първанов наистина е подал документи за възстановяване на членството си в БСП, но все още „няма проверена информация за това”. Ей това им харесвам най-много на комунистите – особената витиеватост, с която се изразяват за най-простите неща от живота. Разбира се, и онази простоватост, с която се изразяват за по-сложните, но това е друга тема. „Доколкото знам…..” Чудя се ДАНС ли, компетентната прокуратура ли, кой трябва да извърши надлежната проверка, та да получи най-накрая партийният лидер достоверна информация и да повярва на очите си.

Или да повярва на онова си подсъзнание, което вчера го накара да изтърси в медиите, че в БСП няма напрежение по повод връщането на Първанов, но има несигурност. Мой приятел психолог веднага си изгори дипломата по този повод. „Не мога вече да живея с остарелите постулати на собствената си наука, която твърди, че и в индивидуалната, и в колективната психика, несигурността със сигурност поражда напрежение” – изповяда ми се той през сълзи.

Това е другото, което им харесвам на ръководните партийни другари – идентифицират се напълно с партията. Как го правят ли? Ами на думи приемат проблемите на цялата партия за свои лични, за да не се забележи, че на дело превръщат личните си проблеми в общи за цялата партия. Сигурно някой ги обучава на това, защото са като по калъп. Пък може и да са самоуки, по възрожденската взаимоучителна метода да го прихващат един от друг, знае ли човек.

Новият ни президент

Още продължават коментарите за първите стъпки на Росен Плевнелиев като президент. След 10 години игрички и простотии от страна на Първанов, нормално е тези стъпки да се оценяват повече като положителни. `Щото то от Първанов, както е известно, по-дълбоко нема. В смисъл – нема накъде.

Извинение за „възродителния процес”

Председателят на Федерация „Справедливост” Сезгин Мюмюн от името на засегнатите хора от турското малцинство, поиска извинение от България заради тъй наречения „възродителен процес”. Искането е справедливо, но човекът е наивен.

Наивен е, защото технологията на тая практика с извинението в България е строго секретна и никой тук не я знае, а извинението като морал се възприема по-скоро за срам, не за достойнство.

Така подхвърлено, искането на извинение ще предизвика само излишно напрежение. Да, през моите лични очи и сърце минаха всички гадости от онова време, когато комунистите и ченгетата биеха и убиваха турците, като ехидно наричаха това „възродителен процес”. Затова аз знам, че искането на извинение е справедливо. Но знам също, че един човек на 20 години не знае нищо по темата и на него то едва ли ще му прозвучи по същия начин.

Затова – първо трябва да се изкара на бял свят истината. Бързо да се изкара, защото вече закъсняхме с 22 години. При това истинската истина, а не онази, зализана и замазана от комунисти и ченгета, която се подвизава сега в обществените представи. Второ, в изясняването на тази истина трябва да се включат и самите турци, начело с върхушката на ДПС, която разполага с много информация и документи по темата, но ги вади избирателно и пред избрани хора. Трето – трябва българският съд да осъди виновните за вдъхновението и реализацията на този геноцид, а не да си подмива ръцете с онова, което изсмуква от пръстите на закона.

Само така ще се пречисти българското общество и само тогава извинението ще бъде естествено, ще има смисъл и реална стойност.

Папата е мъдър

Папа Бенедикт ХVІ призова за тишина. В смисъл – да не дрънкаме толкова много, колкото сега дрънкаме, да не приказваме глупости, когато имаме възможност да чуем нещо умно от събеседника си отсреща и да не смятаме, че общуването в Туитър заменя живото човешко общуване.

Папата е мъдър човек. Тихо, да го чуем!


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване