01/28/12 10:04
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 4

Пламен Асенов

28.01.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина!

Депутатите да паркират безплатно

Идеята депутатите да паркират безплатно в цялата страна е гениална. Сигурно затова се подкрепя единодушно от всички парламентарни групи, де, как иначе да си го обясним. За целта се предлага депутатските коли да имат специален стикер, с цел байчото от паркинга да внимава в картинката. Признавам, идеята напълно се вписва в представите ми за подпомагане на народополезната дейност на народните представители. `Щото иначе ще вземат да им отънеят джобовете откъм онези, извънредните пари, дето им плащаме, а това не бива да се допуска.

Всички знаем какво ще стане обаче. Депутатите са 240. Те имат лични асистенти и любими секретарки, плюс редовните служители на Парламента, които също трябва да получат стикери, защото са част от народополезната дейност. До тук ги докарваме към хиляда души. Но някои хора имат по две или три коли – и за тях трябва стикер.

А представете си ситуация, при която даден депутат има делова среща на Боровец с красива девойка от своята местна община, за да обсъждат насъщни проблеми. Какво ще стане – той паркира безплатно, пък после ще трябва от кавалерство да плати паркинга и на девойката. И пак ще се набута. За целта има лесно решение – всички, които са в някакъв по-близък или по-далечен контакт с народните избраници, също ще имат стикери…..

Не се страхувайте, обаче, граждани, че ще останете на сухо или че работата ще легне скъпо на нас, останалите данъкоплатци. В България сме все роднини, приятели, съученици, брат`чеди по женска линия и етърви по мъжка – скоро всички ще паркираме безплатно. На сухо ще останат само балъци като мен, дето изобщо нямат кола.

Дядо Николай, владика Пловдивска

Пловдивската владика дядо Николай пак оцапа пейзажа. Ако си спомняте, преди време,  той светотатства в една от градските църкви, като нареди там, вместо да се реставрират стенописите, направо да се налепят тапети по стените. Е, миряните не останаха мирни, а сформираха инициативен комитет, който протестира срещу вандалския акт на светиня му и го изобличи в медиите.

Това обаче не вля акъл в главата на прочулия се с поредица духовни издънки духовник, а закорави сърцето му. Вместо да си посипе главата с пепел и да се покае поне в тайно, ако не в явно, дядо Николай поканил за тази неделя целокупния инициативен комитет при себе си. Обаче го поканил не на среща, на която да се простят, а за да прочете над главата му молитва за прогонване на злия дух, който се бил вселил в него, в комитета. Сещате ли се за какво говорим? При това говорим за същото не за първи път, когато споменаваме въпросната владика.

И, естествено, хората от комитета не му остават длъжни. Моят приятел, художникът Анастас Константинов, който по природа си е хлевоуст, се изрепчил във в. „Марица”, като казал нещо от сорта: „Най-добре е дядо владика да дойде в моята галерия аз да му прочета някоя и друга молитва, защото в картините ми има повече религиозен дух, отколкото в неговите тапети”. И прав е Наско, има.

Като цяло обаче за дадена страна ситуацията, при която галериите започват да се превръщат в храмове, защото храмовете са зарязали тази си функция, никак не е на добре.

Останалите новини

Сред останалите новини днес има някои вълнуващи, други, които ме оставят със смесени чувства и трети – спрямо които съм напълно безразличен.

От първата категория например е съобщението, че смело бебе в Израел влезе в схватка със змия и я сдъвка до смърт, без да му мигне окото. И сега ще започнат едни легенди да се носят, да се стимулират едни очаквания…..Майтапът настрани, обаче сигурно заради наличието на такива бебета по онези земи, точно там открай време се раждат истинските библейски истории.

Полицай в Германия карал патрулка цели 22 години, без документ за правоуправление на автомобил. Не знам дали това може да се брои за някакъв рекорд. Май се повтарям с личните автомобилни откровения днес, но трябва да го кажа, за да не си вири някакъв немски полицай носа – аз например имам книжка от над 25 години, пък изобщо не карам кола. Поне не в България. Все пак, в неговия случай има нещо вдъхновяващо, особено за нелегалните имигранти – фактът, че и в Германия административната система не е желязна, че може да бъде изработена по един или друг начин…..

В третата категория слагам новината, че Слави Трифонов пак пропял. Виж, ако беше, че Бойко пак прочел, щях да се радвам, за народа полза от това можеше да произлезе. Но че Славито пропяло…..


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване