01/29/12 15:19
(http://ikonomika.org/)

Данъците в САЩ – примерът на Мит Ромни

Кандидатът за републиканската номинация за президент на САЩ Мит Ромни публикува данъчните си декларации за последните няколко години. Става въпрос за:

- осем формуляра

- шест приложения

- 69 отчета за доходи

- общо 547 страници

И всичко това, за да се декларира и плати данък в размер на 13.9% през 2010 и 15.4% през 2011 година (съответно 17.6% и 21.2% от облагаемия доход).

Общо взето, безсмислено упражнение. Много по-лесно и полезно би било ако в САЩ се въведе 15% плосък данък и се премахнат всички дупки в данъчните закони, заедно с 99% от формулярите, отчетите, приложенията и бумащината. По този начин приходите в бюджета на САЩ ще се увеличат, тежестта за данъкоплатците ще спадне и ще стане по-прогнозируема, а стотиците милиарди долари, харчени за данъчни консултанти и огромна данъчна администрация, ще бъдат спестени. Е, някои хора, които не плащат никакви данъци използвайки дупките в данъчните закони, ще трябва да започнат да плащат данъци, но това не е лошо – напротив, по-справедливо е.




Блогът за икономика 2012

Публикувана на 01/29/12 15:19 http://ikonomika.org/?p=6187
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване