01/31/12 12:29
(http://www.azcheta.com/)

В Индия спряха американската екранизация по “Милениум”

Номинираният за награда "Oскар" трилър “Мъжете, които мразеха жените”, екранизация по нашумялата трилогия на Стиг Ларшон, няма да бъде излъчвана в индийските киносалони. Това е резултат от отказа на режисьора на лентата Дейвид Финчър да изреже “неподходящите” сексуални сцени от филма, съобщава The Guardian.

Индийският централен борд за филмово сертифициране изискал премахването на общо 5 сцени, в това число любовни сцени между главните герои, изпълнявани от Даниел Крег и Руни Мара, и още сцената, в която героинята на Мара – Лисбет Саландър е изнасилена от своя настойник. След отказа на Финчър да промени филма, е отказано излъчването на продукцията по кината, което трябвало да започне на 10 февруари.

"Sony Pictures няма да излъчва “Мъжете, които мразеха жените” в Индия. Цензор-бордът определи филмът като неподходящ за публично излъчване и с оглед на на защитата и запазването на цялостната и идея на режисьора, както обикновено ще се съобразим с препоръките на борда", се посочва в изявлението от офиса на продуцентите в Мумбай.

“Мъжете, които мразеха жените” (The Girl with the Dragon Tattoo) е втората филмова адаптация по трилогията на Стиг Ларшон – "Милениум", след шведската версия. Макар филмът да не е един от най-успешните в боксофис класациите в момента, миналата седмица лентата получи 5 номинации за Оскар.

Поръчай си цялата трилогия "Милениум" в промоционален пакет от Knigazateb.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване