02/01/12 14:16
(http://ivo.bg/)

Новият президент прекрачи табуто и спомена съветското ни минало

„Не трябва да бъдат забравяни фактите за репресиите срещу елита на българската нация, фактите, че в Пиринския край нашите родители с полиция бяха принуждавани да забравят, че са българи, фактите за онова национално предателство, извършено от ЦК на БКП, когато единодушно гласуваха да подарим независимостта и националния си суверенитет на Съветския съюз“.

Това са запомнящите се думи на президента Росен Плевнелиев, казани днес в деня на признателност и почит към жертвите на комунизма, обявен за такъв миналата година от Министерския съвет по предложение на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

Напомнянето, при това от върха на държавата, за съветското минало на България е наистина толкова рядко явление, че нямаше как да не използваме също толкова редкия шанс да продължим мисълта на президента с нещо логично: както пише сайтът Darts news, „Журналистът Иво Инджев пък използва случая, за да връчи на екипа на президента писмо от Инициативния комитет за демонтиране Паметника на съветската армия в столицата.”

Така е, използвах го пък. Използвам също и да обърна внимание на лютите бранители на съветската символика в България, че БНТ организира анкета с въпрос към зрителите: „Какво бихте премахнали от София завинаги”. За ужас на преклонените главици пред лъжата за „освобождението” на България от Червената армия, 42 на сто от участниците в анкетата са посочили на първо място тъкмо Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА), а на второ, с близо половината по-малко гласове, е разпадащото се грозилище пред НДК , символизиращо с днешното си състояние обречеността на „най-справедливия строй”, на който е посветено. Май няма да им е до присмех на онези, които се опитват да поддържат мита за това, че МОЧА не пречи на никого, освен на „маргиналите”, които организират протестните с искане за демонтирането му.

Защото „свободата и демокрацията трябва да се защитават”, както каза също днес Росен Плевнелиев. Тъкмо свободата и демокрацията, както и националното достойнство на българите, са потъпкани от Червената армия в България.

Точно за това става дума, господин президент, това е смисълът на каузата да бъде защитено демократичното право на българите да се освободят от най-големия символ на лъжата в страната!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване