02/07/12 12:20
(http://www.gorichka.bg/)

5 полезни сайта за планинарство

Намерихме пет полезни сайта, които могат да ви послужат добре, ако сте начинаещ или вече запален планинар. На гладните за още знание, препоръчваме да прочетат, какви интересни четива (и филми) препоръчаха в интервютата си, тримата гост-лектори на Миксер Планина - Мая, Евгений и Росен.

. . .

Планинарство и още нещо: блогът на Явор Аршинков

survivallКакво: авторът на блога обича планината от съвсем малък. Той създава блогa си с идея и други „да се заразят с магията на планината”. Явор е записвал приключенията си на открито в продължение на две години. Страницата не обновявана скоро, но определено има какво да се научи от старите публикации.

Защо ни харесва: едни от най-интересните неща, които намерихме, са постове озаглавени: 32-те неща в комплекта ми за оцеляване” и „Идея за вилица”. Практично, а!

. . .

PlanetMountain.com

mountainplanet

Какво: една дума - всичко. Катерене, преходи, експедиции, лед, сняг, скали, актуални интервюта и новини от широкия планински свят - това е planetmountain.com. Съдържанието е достъпно на английски и италиански, и ще интересно на тази, които вече имат поне малко общи познания по темата.

Защо ни харесва: обновяван ежедневно, сайтът е увлекателен и подробен. Американското списание Outside, класира Planetmoutain в първата 10ка на най-добрите сайтове за планинско катерене в света.

. . .

stenata.com

stenata.comКакво: на планина може да отидете с чифт маратонки и удобен спортен екип, но ако сте запален почитател, е почти сигурно, че ще потърсите допълнителния комфорт, който предлага специализираната екипировка. Тук на помощ идва Интернет магазина stenata.com. Там наистина ще намерите всичко нужно. От якета до препарати и най-малките аксесоари, които някога могат да ви потрябват.

Защо ни харесва: Stenata.com е лесен и бърз за навигиране, и е предпочитаният доставчик на екипировка и оборудване за Планинската спасителна служа, а те си разбират от работата. Има и секция за екипировка под наем - ще е супер, ако с времето тя се разшири.

. . .

bgmountainsBulgarian Mountains

Какво: както се подразбира от името, сайтът е посветен на българските планини. Там може бързо и лесно да потърсите възможности за отдих сред природата.

Защо ни харесва: за обновяването си, сайтът разчита на своите посетители. Секциите „Еко пътеки” и „Маршрути” могат да бъдат много полезни.

. . .

planinskivodach1Планински водач България

Какво: предвидимо, на тази страница ще намерите идеи за дестинации, но не само за нашата страна. На път може да сте придружен от професионален планински водач, който ще ви помогне да организирате пътешествието си. Форума не е много активен, но е вероятно да прочетете някой друг интересен коментар от преди няколко години.

Защо ни харесва: Пътеписите са страхотно интересни. Обърнете внимание на „Предстоящи събития” и „Нови предложения”.

Публикувана на 02/07/12 12:20 http://blog.gorichka.bg/?p=6820
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване