02/07/12 12:58
(http://www.stancianegra.com/)

Иван Ценов за генезиса на властта, същността на политиката и медиите

Иван Ценов е роден на 6 октомври 1943 г. в гр. Враца. Завършил е МЕИ, където по-късно и преподава "Математически модели на управлението". Занимава се с политика от началото на промяната, но твърди, че пари не е направил от това. Ляв по убеждение, политическата си дейност започва при социалдемократите на Петър Дертлиев. Преди и по време на изборите през 1990 г. е шеф на СДС в район “Червена звезда”. Казва, че след май 1990 г. вече не е имал никакви съмнения кой и накъде тика процеса и не присъства на “големия митинг” на “Орлов мост”. След изборите получава първото предупреждение, че не следва “линията на Партията” – изключен е от СДП с мотив “лошо отношение към жените”.

По мое мниение, Иван Ценов е сред най-интересните и ерудирани обществено-политчески анализатори. Често ровя из мрежата за негови изяви и се чувствам като иманяр попаднал на находка, когато открия такива. Най-ценното в анализите на Ценов е, че той не ни занимава със злободневнито, в което бълбукаме всички, а говори за универсални принципи на властта, за функцията на медиите и политическия процес, които "въоражават" интелигентния слушател с безценна информация, чрез която сам да достигне до отговорите на "защо така се случва" и "защо не се получи както очаквахме".

(интервюто е от 4 части, като за улеснение на зрителите, в края на всяка част съм поставил линк към следващата)
Публикувана на 02/07/12 12:58 http://www.stancianegra.com/2012/02/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване