02/09/12 15:59
(http://ivo.bg/)

Властта обеща най-сериозно да каже за АЕЦ „Белене“ не по-късно от 1 април

Като съм казал „А”, да продължа и с „ЕЦ”.

Само преди ден вицепремиерът Дянков опроверга началника си Борисов за крайния срок за окончателното решение на правителството за проекта АЕЦ „Белене”, измествайки го някъде в „във втората половина” на годината”, докато по сметките на премиера Борисов това решение трябваше да се е случило преди седмица. Не се съмнявам, че това беше „контролирано изпускане на информация” от язовира с мътилката около тактиката и стратегията на правителството относно руските енергийни проекти. Така се зарибяват шарани в нашата държава.

По този повод, както и във връзка с репликата на Дянков за многократното отлагане досега с нови и нови срокове, направих вчера аналогия с лъжливото овчарче. В приказката то успява да излъже само два пъти и на третия път вече никой не му вярва. А в случая лъжливото премиерче ни лъже цели „седем –осем пъти” (по оценка на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков).

И ето че приказката продължава. Същият Дянков този път опроверга себе си. Нямало да е някъде през втората половина на годината, а доста по рано ( позволих си да предположа и дори да предложа края на април във връзка с годишнината от катастрофата в Чернобил). Почти съм познал, включително и по въпроса за символиката, но не чернобилската, а „приказната” . Познал съм по отношение на символиката около лъжата. Защото Дянков се коригира и ангажира с конкретна дата: крайният срок този път се очертавал да е 31 март.

Както знаем, след 31 март, ако няма някакво извънредно разпореждане на Бойко Борисов да се гласува промяна в календара, следва 1 април. Много подходяща дата за важно съобщение от страна на лъжливото премиерче, което с присъщото му чувство за хумор се очаква да обяви:
„Днес, на празничния на 1 –ви април, тържествено оповестяваме, че досега се шегувахме, но вече няма майтап: обещаваме да помислим сериозно кога да обявим крайния срок за нашето решение”.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване