02/09/12 11:36
(http://www.azcheta.com/)

Тиражът на „Това се случи пред очите ми” на Йордан Василев се изчерпа за 4 дни

Едно от водещите издателства у нас „Изток-Запад” постави рекорд за най-бързи продажби на книга в своята история. Първият тираж от 1000 броя на „Това се случи пред очите ми” на Йордан Василев, основател и първи главен редактор на в-к „Демокрация”, бе изчерпан за изключително кратък срок – само за 4 дни, съобщиха от издателството.

От издателството коментират, че успехът на книгата е бил очакван, особено след като на представянето на книгата на 6. февруари 150-те приготвени бройки са били разграбени за броени минути. В петък ще излезе втори, още по-голям тираж, който да задоволи огромното търсене на книгата, посветена на годините от мандата на президента Петър Стоянов.

Благой Иванов от „Изток-Запад” разказва, че в последно време някои от книгите на издателството – сред които „На кол вода пиехме” на Благой Шклифов, „Псевдонауката” на Бен Голдейкър и „Романтическият манифест” на Айн Ранд – са били изчепани за по-малко от месец след издаването им и са се наложили спешни допечатки.

Подобни новини са положителен знак за развитието пазара на книги в България. Само през последните няколко месеца първите тиражи на други нови книги бяха изчерпвани броени дни след излизането им на пазара. Сред тях са „Физика на тъгата” на Георги Господинов и „Танц с дракони” на Джордж Мартин.

Някои от най-добрите книги на "Изток-Запад" можеш да откриеш и в Knigazateb.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване