02/10/12 07:28
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 16

Пламен Асенов

10. 02.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина!

За свободата и Партията на свободата

Герт Вилдерс, шеф на холандската Партия на свободата, представил сайт, в който холандци, засегнати от емиграцията на румънци, българи и поляци, да могат да се оплачат. Румъния и Полша вече официално са реагирали, наред сме и ние.

Правилно, реакция срещу подобни прояви на дискриминация трябва да има. В нашата позиция обаче ми прави впечатление фактът, че покрай безумията, извършвани от една националистическа партия, вината някак се прехвърля на Холандия като държава, а оттам, едва ли не, на холандците като цяло. Например говорителят на МВнР Весела Чернева заяви: „Министерството на външните работи не може да приеме, че една от държавите основателки на ЕС толерира насаждането на омраза, дискриминация и ксенофобия.”

Все едно някой заради изцепките на Волен Сидеров да започне да твърди, че България като държава насажда омраза, дискриминация и ксенофобия. Дайте да се разберем – ако искаме да станем нормално общество и да се движим напред, трябва да умеем да отделяме плявата от зърното.

Това отделяне включва също идеята да не продаваме на краставичар краставици. Аз лично съм работил с холандци три години, отделно познавам други като съвсем частни лица и мога да твърдя, че те са адски готини и много толерантни хора – както по природа, така и заради вътрешната свобода, която притежават и която е характерен белег на цялото им общество, включително и на държавната им политика. Затова не бива ей така, с лека ръка, да дрънкаме глупости по техен адрес. Във всяко стадо има мърша, но ако преброим и претеглим националистическата мърша тук и там, сравнението едва ли ще е в наша полза…..

Лихвите на Дянков

Те лихвите са на банките, де, но Дянков е решил да ги смъкне, както ни информира в. „Труд”. За целта той е подготвил три мерки – лихвите да зависят от публичните банкови индекси, част от таксите за клиентите да отпаднат, а фирмите за лесни заеми да се регулират по-строго. Първата мярка не я разбирам, а в третата е заложен силен корупционен потенциал. Но за отпадане на таксите съм напълно съгласен, защото всички сме изпадали в безумието за превод от един лев да ти начислят такса два.

Нещо повече – настоявам таксите да отпаднат в пълен размер, не частично. В края на краищата, нали лихвата е цената, която плащаме, за да си купим пари. В тази цена по логика би трябвало да е включена и обработка на цялата сделка. Иначе е все едно в магазина да ти вземат такса, че си цапат ръцете, докато ти завият кило сирене.

Тези такси обаче са лоши и заради друго, граждани. Те по индукция, предизвикват лавинообразен ефект. Енергото взима такса електромер. Топлофикация – такса, задето им се хабят тръбите. Телефонните оператори – такса неизвестно за какво, защото те на практика продават време, пръснато във въздуха. И всеки ти вика – пет лева, к`во му плащаш. Ама на десет места като ти смъкнат днеска по пет лева…..

Затова – банковите такси да паднат! Може пък покрай това някой законодател да се сети, че и другите измислени такси създават измислена икономика и да ги премахне. Поне да опита – ние ще му помогнем.

Червените правят повече секс

Сега да не хукнете, граждани, масово да се записвате в партията на Станишев и Първанов /Маркс и Енгелс, Ленин и Сталин, Благоев и Димитров, Мао и Хо Ши Мин, Кастро и Ким Ир Сен/. Както личи от този поменик, те винаги вървят по двойки, но не се заблуждавайте от заглавието – повече секс правят не червените комунисти, а девойките с червени коси. Така поне твърди немският сексолог Вернер Хабермел, цитиран от някои медии.

Винаги малко съм завиждал на учените-сексолози за това какви неща са принудени да изследват и откриват, но този Вернер направо ми скри топката. Направил проучване сред цели 1 000 девойки, само за да установи, че не блондинките, дори не и брюнетките, а точно рижите…..

Абе, хора, кой им плаща на тия учени да доказват неща, които аз веднага мога да им обясня научно как стават и защо? Е, вярно, сигурно и в тази професия, както във всяка друга, има ефект на пресищане, тоест, когато сексът ти стане служебно задължение, качеството му престава да те вълнува и само броиш количеството. Но може пък и да не е така – при това разнообразие на цветове и модели…..

Имам обаче няколко въпроса, граждани, свързани с темата. Например от изследването не става ясно колко повече секс правят червенокосите в сравнение с всички останали, поне процент някакъв да беше посочил г-н Хабермел, та да се ориентираме относно необходимите усилия.

Не се разбира също дали говорим само за надмощие на естественото червено над останалите цветове или и боядисаното червено също не подбира. Защото, нали знаете, че истинското предимство на рижото е не в друго, а в едно голямо предизвикателство, в сакралния въпрос, който всеки мъж си задава, щом го види – дали рижото е навсякъде или цялата работа е само козметична измама, извършена в горната половина. Не че на измамата се мръщим прекалено, де, но все пак, горчивина остава някаква.

И третият ми въпрос е – поканена ли беше за участие в изследването Никол Кидман и с какъв аргумент тя любезно прие. Добре е да знам, `щото имам планове, свързани с  нея…..


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване