02/10/12 07:21
(http://www.azcheta.com/)

Честит първи рожден ден, Книга за теб!

Сашка Недялкова. Това име вероятно ти е напълно непознато. За нас обаче означава много. Това беше първата приятелка на "Книга за теб", която я припозна като своя лична книжарница. Няколко натискания на мишката, изпълняването на 3 прости стъпки и "Сянката на вятъра" на Карлос Руис Сафон започна своя път към Сашка. Всичко това се случи на 10 февруари 2011 година - моментът, в които "Книга за теб" се роди истински.

Беше незабравима вечер, в която не мислихме много за почти всекидневното ходене до борсата, работа с куриери и почти постоянните разговори с жадни за хубави книги читатели, които да ориентираме какво да изберат за себе си и за близки хора. Всъщност, на 10 февруари вечерта изобщо и не подозирахме какво ни очаква. Има ли нужда обаче да казваме, че изобщо не съжаляваме?

Можем да продължим с още стотици имена като Сашка - всички те са също толкова важни. Някои от тях просто се вслушваха в съветите ни за това кои книги биха им харесали. Други ни разказваха за любимите си романи и искаха да им препоръчаме нещо подобно и също толкова хубаво. Трети плахо-плахо подпитваха за една или друга книга и ние им отговаряхме с удоволствие. После питахме дали всичко е наред, напомняхме, че очакваме да чуем и мнението им (а може би трябваше да напишем мнението ти? :) за взетите книжки, за да сме сигурни, че всичко е наред.

За тези 12 месеца правихме грешки. И честно казано - няма нищо по-хубаво от това. Те ни научиха как да не ги повтаряме, а и никога не сме имали проблем да се извиним, ако нещо сме сбъркали. Защото "сделката" не е важна - важно ни е да имаш сигурността, че книгата е хубава, без значение откъде точно ще я вземеш. Важно ни е и да имаш пълен достъп до добавената стойност, която ни отличава от всички останали - това, че наистина четем книгите, които ти предлагаме, и ти предлагаме само тези книги, които наистина са ни харесали. А на теб разчитаме да ни поправяш винаги, когато видиш нещо нередно - все пак "Книга за теб" е твоята лична книжарница, нали така?

Благодарим ти, че беше с нас през първата, много трудна година на "Книга за теб". Надяваме се, че ще бъдем заедно и през втората, много важна (и надяваме се, малко по-лека) година на твоята лична книжарница.

Всичко това нямаше да се случи, ако не бяха и прекрасните хора, които стоят зад "Аз чета" и "Книголандия" - обичаме ви сладури, всичко, което правим заедно, си струва!

Честит рожден ден на теб!

Алекс и Христо,
Нещо-като-бащи на Knigazateb.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване