02/12/12 08:37
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 18

Пламен Асенов

12. 02.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина!

Кризата в Гърция

„Трябва да избираме между трудни решения и решения още по-трудни” – каза вчера гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос. Прав е човекът, много добре обобщава нещата.

Гърция е не просто пред фалит, а пред фалит, съчетан с възможността да напусне – доброволно или принудително – Европейския съюз. И тогава ще се случат три неща. Първото е, че фалитът ще продължи, защото досега само Барон Мюнхаузен е известен като човек, успял да се измъкне от блатото, хванат за собствената си коса. Второто – че на фона на политическите сътресения, които ще последват тогава, сегашните закачки с камъни и коктейли „Молотов” между младежи и полиция в Атина ще изглеждат наистина като детска игра. И третото – че в опразненото от ЕС място като гръцки спасител веднага ще опита да се намъкне някой друг, например Русия. Може и Китай, но по-вероятно е Русия. Защото те и сега най-многобройните гласове в Гърция, които казват „да се махнем от Европейския съюз”, са гласовете на комунистите и изобщо на хора от левицата.

Освен за Гърция, това е лош сценарий и за България, граждани. Много лош.

Путин едно, Путин две

Руският премиер Владимир Путин се прави на руската икона Владимир Илич.

„Ленин бил малък, обичал да играе, но най-обичал Ленин да учи и да знае” – ей такива идиотски стихчета ни караха да учим като деца за вожда и учителя на световния пролетариат. Първият вожд, де, защото името на втория, Сталин, по онова време вече беше мръсна дума дори в България.

Та сега колегата Владимир Путин е увековечен в книга със заглавие „Владимир Путин – родители, приятели, учители”, книга, написана от негова бивша учителка, в която се разказва за детството на хероя. Не, бе, не на хероя – на божието чудо, както го определи онзи ден самият Кирил, патриарх всерусийски. Какво интересно има в това детство, освен някакви тъпотии от комунистическите години, не е ясно, но така или иначе премиерът лично раздава автографи върху въпросната книга. То затова му и викам колега, де, иначе нали се сещате как щях да му викам. Интересното обаче е, че не само дава автографи човекът, а около него има доброволци, които се грижат допълнително за путинския имидж. Както пише в. „Комерсант”, местните власти от Бологовски окръг на Тверска област са разпоредили писмено на 18 училища, включително и една детска градина, да закупят общо 1 000 бройки от книгата. Ами то така и баба знае да създава бестселъри…..

Това беше Путин едно. Путин две пък в същото време, докато прави мили очи на децата и умилява техните родители като част от кампанията си за връщане на президентското кресло, взел, та отказал среща на международните наблюдатели от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/, които са в Русия точно по повод предстоящите избори. И отказал не с аргумента, че не желае да излезе лъжец, ако пред наблюдателите говори за необходимостта от честни избори, а после направи всичко възможно изборите да не бъдат честни. Не, отказал с простичкия аргумент, че е твърде зает.

„Приемаме това за отговор” – заявил по този повод Тини Кокс, шеф на делегацията на ПАСЕ, пред агенция Интерфакс. Ама и ние, европейците, умеем да се изразяваме както трябва, а?

Идва Св. Валентин

Бойко Борисов е най-желаната компания сред българските жени за прекарване на Св. Валентин. Цели 11 процента биха го прекарали, без да се замислят – пишат колегите по разни сайтове. Само не уточняват дали проучването е правено сред жени в плодотворна възраст или сред всички възрастови групи има очаквания да намажат.

Независимо от колебанията относно точната бройка на жадните и гладни за Бойко жени обаче, ако реши да удовлетвори дори само част от съществуващите щенията, премиерът ни ще трябва да се обърне на нещо като младият дядо Коледа. Млад, `щото, както се знае, тази работа с удовлетворяването е доста по-трудна от онази с разнасянето на подаръци. Още повече, че никакви елени и джуджета тук не могат да помогнат.

Но всъщност, чудя се защо съм седнал да го мисля бат` Бойко. Той е оправно момче, ще се оправи, а ако види, че закъсва, най-много да вдигне специалните части.

Къде сме ние обаче по повод празника? Колегите твърдят, че 40 процента от влюбените български мъже са готови да похарчат за любимата си между 30 и 100 лева. И в същото време от проучванията става ясно, че цели 24 на сто смятат да прекарат въпросния празник с Анджелина Джоли. Ами развържете малко кесиите, бе, хора, тя Джоли-то за тези пари даже няма да ви даде автограф върху валентинката, докато ви отказва по-интимно прекарване.

Тази година аз лично смятам да бъда по-скромен и да прекарам Св. Валентин с жена ми. Ако ме бяха попитали анкетиращите, щях да им кажа, че съм готов да похарча за празника някъде около милион. Друг е въпросът дали те щяха да ми повярват, че имам толкова. И правилно, нямам. Но, така или иначе, вътрешната готовност е налице.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване